BURHAN DEMİRCİOĞLU 

Osmaniye'de demir doğrama işi yapan Mustafa Keleş, artan fiyatlar nedeniyle işlerinin kötüye gittiğinden yakınarak "Böyle boş boş oturuyoruz. Dükkân sahibi Allah'tan vicdanlı insan geliyor bakıyor bakıyor iş yapmadığımı görünce para bile istemiyor utancından adam. Akşama kadar sinek avlıyoruz" dedi.

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 20 yıldır demir doğrama işi yapan Mustafa Keleş pandemiden sonra işlerinin iyice bozulduğunu söyledi. Keleş, yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı:

"Kadirli'de 20 yıldır bu işi yapıyorum demir doğrama işini. Pandemiden önce çok iyiydik, pandemi girdiğinden beri malzemelerin yüzde 200 artması sebebiyle iş ortamı çok derecede düştü, iş yapamaz hale geldik. Verdiğim fiyatlar birbirini tutmuyor, bugün verdiğim fiyatlar yarın beş katı oluyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Devlet büyüklerinden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"BÖYLE GİDERSE ÇÖP TENEKESİNDEN PET ŞİŞE TOPLAYACAĞIM" 

Yoksa böyle giderse ben bu atölyeyi kapatacağım. Çöp tenekesinden ekmeğime bakacağım, çöplerden pet şişe toplayacağım. Yapacak başka çarem yok. Küçücük bir tek odada kalıyorum, 4 tane çocuğum var. Ufak tefek yaptığımız işlerden zaruri ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz, gıda gibi yağ, çay şeker gibi. Tavanımızı bile yaptıramadık tavanımız bile delik. Ne yapacağımızı şaşırdık. Böyle giderse yaşantımız sıkıntıya düştü. Böyle boş boş oturuyoruz. Dükkân sahibi Allah'tan vicdanlı insan geliyor bakıyor bakıyor iş yapmadığımı görünce para bile istemiyor utancından adam. Akşama kadar sinek avlıyoruz. Bir oda var mutfak burası bir odada burada var ufacık yerde yaşıyorum başkada yer yok, kaldığım yer burası."