UĞUR İSTANBULLU

18 yıl aradan sonra 2. Amatör Lig’de mücadele vermeye hazırlanan Şavşat Gençlik Spor Kulübü, ilçede futbol sahası olmadığı için maçlarını 75 kilometre uzaklıktaki Ardanuç ilçesinde oynayacak. Şavşat Gençlik Spor Kulübü Başkanı Özer Demirci, “Yetkililerden talebim, Şavşat’ta spor yapan gençler için futbol sahasının yapılması” dedi.

Amatör Futbol Ligi’nde yeni sezon aralık ayında başlayacak. Ligde mücadele edecek takımlar hazırlık maçları başladı. 18 yıl aradan sonra 2. Amatör Lig’de mücadele verecek olan Şavşat Gençlik Spor Kulübü, ilçede futbol sahası olmadığı için hazırlık maçını Ardanuç Spor’un sahasında, Ardanuç Spor’la yaptı.

Şavşat Gençlik Spor Kulübü Başkanı Özer Demirci, “Şavşat Gençlik Spor Kulübü 1985’te kuruldu. Stadı olmamasına rağmen bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Stadımız olmamasından ötürü Ardanuç Spor, sağ olsun sahasını bize tahsis etti. En son biz, 2004’te amatörde oynadık. 2004’ten sonra bu sene oynamayı düşünüyoruz. Son bir yıla kadar maddi sıkıntılar yüzünden hiçbir şey yapamadık ama son bir yıldır amatörde oynamaya karar verdik” dedi.

“ARDANUÇ’A GELİP GİTMEK MASRAFLI OLACAK”

Demirci, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Doğal olarak maddi sıkıntılarımız devam ediyor. Futbol sahamız olmadığından, Ardanuç’a gelip burada maçlarımızı yapmaya çalışacağız. Ardanuç’a gelip gitmek de bizlere masraflı olacak. Şavşat’ın 64 köyü var, toplamda 40 bin nüfuslu bir ilçeyiz. Doğal güzelliğiyle, doğa turizmiyle tanınır ilçemiz. Yine de tekrara düşecek ama futbol oynayacak bir sahamız yok. Yetkililerden talebim, Şavşat’ta spor yapan gençler için futbol sahasının yapılması. Bize sahasını açan Ardanuç Spor Kulübü’ne de teşekkür ediyorum.”

“YERİ GELİYOR BİR TANE TOPLA İDMAN YAPABİLİYORUZ”

Şavşat Gençlik Spor Kulübü takım kaptanı Emrah İkinci ise şunları söyledi:

“Şavşat Spor Kulübü 1985 yılında kuruldu. O günden bugüne, iki sezon futbolun ardından 30 yıl ara verildi. Sahamızın olmaması, maddi şartların yetersiz olması, gençlerimizi farklı noktalara yönelttiği gibi gençlerimizin de ilçeden göç etmesine neden oldu. Bu süreç, futbol takımımızın gelişimini de olumsuz etkiledi. Biz, bu sene Şavşat Spor olarak tekrardan amatör kümede mücadele etmek istiyoruz. Yalnız takımımızda bazı olumsuzluklar var. Maalesef stadımız yok, formamız yok. Yeri geliyor bir tane topla idman yapabiliyoruz. Koşularımızı şehir merkezinin dışında bir yerde yapmaya çalışıyoruz. Saha olarak halı sahayı kullanıyoruz. Yani aktif olarak futbol oynayabilecek genç kapasitemiz yüksek bir ilçe olmasına rağmen, bütün bu saydığım olumsuzluklar sebebiyle bu gençlerden faydalanamıyoruz.”

“75 KİLOMETRE GELİP GİDEN ARKADAŞLARIMIZIN STATLARI YOK”

Ardanuç Spor Kulübü Başkanı Aykut Sadıkoğlu da “Bugün sezon öncesi müsabaka dönemine geçtik ve iki ev sahibi takımı diyebileceğim Ardanuç Spor ve Şavşat Spor’un hazırlık maçında buradayız. Şavşat Spor için özellikle vurgulamak istiyorum, ev sahibi dediğim Ardanuç Spor’un stadında oynuyor. 75 kilometre gelip giden arkadaşlarımızın statları yok. Her ne kadar sahamızı açsak da bir nevi deplasman masrafı olarak yine aynı kalem burada da yazılıyor. Diğer ilçelere gitmekle Ardanuç’a gelmeleri arasında çok büyük fark yok. Ben, bu konunun değerlendirilmesi istiyorum. Burada harcanan emek var. Özer Başkan’ımın çalışmaları var. Şavşat’taki ilçe futbol sahasının olmamasının yansımasıdır bu. Buradan yetkilileri, saha konusunda çalışmaya davet ediyoruz.

“HAZIRLIK MAÇI OLMASINA RAĞMEN SEYİRCİNİN TRİBÜNÜ DOLDURMASI BİZİ BAYAĞI ÜMİTLENDİRDİ”

Bize gelince; kulüp olarak, müsabaka dönemindeyiz, maçlara hazırlanmaya başladık. Bugünkü misafirimiz, Şavşat Spor Kulübü Başkanı Özer Başkan’ım. Birlikte maçı takip ediyoruz. Bundan sonra müsabaka dönemindeki maçlarımız devam edecek. Bu hafta burada oynuyoruz. Önümüzdeki hafta Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir organizasyonumuz olacak. Ayın 17’sinde de iki kardeş kulüp, iki ev sahibi takım burada seyirciyle buluşacak. Burada şunu da söylemek istiyorum; hazırlık maçı olmasına rağmen seyircinin tribünü doldurması bizi bayağı ümitlendirdi. Altyapıdaki oyuncuların heyecanını gördüm. Abilerini izlemeleri, onlara özenmeleri beni mutlu etti. Doğru şeyler yaptığımızı ve doğru işlerle uğraştığımızı düşünüyoruz. Gelişmeleri hep birlikte göreceğiz” dedi.