Seyhan Belediyesi, geri dönüşüm fikirleriyle sokak canlılarının yaşamını kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçiriyor. Kullanım ömrü dolmuş otomobil lastikleri ve ahşap paletler, Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanları tarafından kedi evlerine dönüştürülüyor. 

 

Kurduğu “Sokak Hayvanları Bakım ve Kısırlaştırma Merkezi”yle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Seyhan Belediyesi, ilçe genelinde 84 farklı noktada besleme yaparak sokak hayvanlarının aç kalmasını önlerken, 100 ayrı noktaya yerleştirilen suluklarla da susuz kalmamaları için  sorumluluğunu yerine getiriyor. Diğer yandan da belgeli hayvanseverlere mama desteği veriyor.

Seyhan Belediyesi, geri dönüşüm fikirleriyle sokak canlılarının yaşamını kolaylaştıracak uygulamaları da yaşama geçiriyor.

LASTİK VE PALETLER KEDİLER İÇİN YUVAYA DÖNÜŞTÜRÜLÜYOR

Kullanım ömrü dolmuş otomobil lastikleri ve ahşap paletler, Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanları tarafından kedi evlerine dönüştürülüyor. Sokak kedilerinin yağmur, soğuk ve sıcaktan korunması için başlatılan uygulama kapsamında ilk kedi evleri, Seyhan Belediyesi’nin önüne ve Yeşilyuva Bilgi Evi’nin bahçesine yerleştirildi.

SOKAK KEDİLERİNE ÜÇÜ BİR ARADA HİZMET: BARINAK, SULUK, MAMA

Beslenme ve su ihtiyaçlarını gidermelerini sağlayacak donanımlarla birlikte Seyhan Belediyesi atölyelerinde üretilen kedi evleri, sokak kedilerinin yoğun olduğu bölgelere yerleştirilecek.