UFUK KEKÜL

Giresun’un Bulancak ilçesinde şizofreni tedavisi gören 36 yaşındaki Turgut Alkan, dehşet saçtı. Yörede ‘girebi’ denilen kesici aletle annesi Şükriye Alkan'ı öldüren, abisi Hasan Alkan’ı da yaralayan Turgut Alkan, polislere de saldırınca vurularak öldürüldü.

Alınan bilgiye göre olay; bugün saat 15.00 sıralarında Pazarsuyu köyü Emecen Mahallesi Köklük mevkiinde meydana geldi. Turgut Alkan, henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştığı annesi Şükriye Alkan'ı öldürüp, kendisine engel olmak isteyen ağabeyi Hasan Alkan’ı da ağır yaraladı. Daha sonra kardeşinin eşi ve sekiz aylık bebeğini rehin alarak evde beklemeye başlayan Turgut Alkan, ihbar üzerine olay yerine gelen polislerin "Teslim ol" çağrısına saldırı ile karşılık verdi. Bu sırada iki polisi de yaralayan saldırgan yaraladığı polislerden biri tarafından vurularak etkisiz hale getirildi.

Olay sonrasında yaralanan polis memurları Merdol A. ve Mehmet T. ile saldırganın ağabeyi Hasan Alkan 112 Acil ekibi tarafından Bulancak Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Görgü tanıklarından köy muhtarı ve saldırganın akrabası muhtar Mustafa Alkan, Turgut Alkan’ın Samsun’da tedavi gördüğünü ve ilaç kullandığını söyledi. Mustafa Alkan, “Eğer vurulmasaydı yengesini ve bebeği de kesebilirdi” dedi.