ERKAN KARACA

Çorum merkeze bağlı 400 haneli Kazıklıkaya köyünün sakinleri, susuz kaldıklarını belirterek acil çözüm istedi. İl merkezine gelen köylüler, açıklama yapıp Valiliğe dilekçe verdi.

Kadeş Barış Meydanı’nda bugün basın açıklaması yapan Kazıklıkaya köyü sakinlerinden Servet Aksoy, “İnsanlar elini yüzünü yıkayacak dahi su bulamıyor” diyerek şunları söyledi:

“SU KUYUSU KURUDU”

“İsale hattı İl Özel İdaresi bütçesiyle yapıldı ancak aradan geçen bir yıl gibi zaman içerisinde bizim suyumuz kuyudan çekildi. Hiç suyumuz yok şu anda, 10 gündür. Yaklaşık köyde 150 tane ev, 400 insan yaşamakta. Şu anda Covid-19 ile de mücadele ederken insanlar, bir damla evlerinde su yok.

“EN ERKEN 6-7” AY YANITI

İl Özel İdaresine gittiğimiz zaman bizlere şu anda su sorunu için en erken 6-7 ay, en geç bir yıl gibi bir süre veriyorlar. Biz, valimizden tekrar randevu aldık. Köy halkı dilekçelerini bu şekilde yazdı ve biz bireysel olarak, herkes dilekçesini valiliğe teslim edecek. Valimizin bu konuya duyarlı olmasını bekliyoruz.

Valimiz kendileri de ziyaretimize iki kez geldi, bölgeyi gördü, altyapı sözü verdi. ‘Kanalizasyonları olabilmesi için çalışma yapılsın’ dedi. Yollarımız için söz verdi. Ancak ne yol ne altyapı ne şu anda bir suyumuz vardı, o da tamamen gitti. Su inanılmaz derece bir boyutta. Sıkıntı içinde herkes, insanlar elini yüzünü yıkayacak dahi su bulamıyor, bir an önce buranın suya kavuşturulması için özellikle Sayın Valimize son çare olaraktan tekrar müracaat ettik. Biz aslında muhtarımla dün geldik bütün makamları ziyaret ettik. İl Özel İdaresini ziyaret ettik, oradaki yetkililerle görüştük, fakat kısa süre içinde buraya bir çözüm yolu bulamadılar.”

 

 GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

* Toplanan Kalabalık Genel Görüntü

* Kazıklıkaya Köyü Sakinlerinden Servet Aksoy

* Çorum Valiliği