Tarsus Belediyesi, ‘Tarsus’ta Bir Çok Şey Değişiyor’ sloganıyla kente kazandırılan tesislerin ve yatırımların açılışını, düzenlediği törenle yaptı. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Eşit hizmet gayesiyle Tarsus’umuzun her mahallesine onlarca, yüzlerce hizmet yapacak, daima üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Belediye, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünde kente yaptığı yatırımların ve kazandırdığı tesislerin toplu açılış törenini yaptı. Şahin Mahallesi’nde düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde Tozkoparan Zahit Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi ve Okuma Salonu, Şahin Mahallesi Aile Sağlığı Merkezi, Okuma Salonu ve Kreş, Şehitler Tepesi Mahallesi Kapalı Semt Pazarı, Şehir Park Düğün Salonu, Taşkuyu, Dedeler, Çavdarlı, Pirömerli Mahalleleri Sosyal Tesisleri, Yeşiltepe Mahallesi Gasilhane, Kardeş Şehir Valkaneş Survivor Parkı, Kırklarsırtı Mahallesi Kent Tarım Alanı ve 20 park ile koruluk açıldı. Altaylılar Mahallesi Pazar Yeri ve Öğretmenler Mahallesi Sağlık Yerleşkesi’nin ise temelleri atıldı. 

Herkese eşit hizmet götürme gayesiyle çalıştıklarını vurgulayarak açılış konuşmasına başlayan Başkan Bozdoğan, şunları söyledi:

“HERKESE EŞİT HİZMET”

“Öncelikle sizlerle birlikte olmaktan hem mutluyum, hem gururluyum. Bugün Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılı. Bu anlamda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimizi minnetle, şükranla anıyorum. Gazilerimize saygıyla iletilerimi gösteriyorum. Değerli Şahin Mahallesi, başta hep söylediğim bir söz vardı, herkese eşit hizmet. Bu hizmeti yaparken de kimseyi ayırmadan ayrı tutmadan, ayrımcı bir anlayış olmadan bu hizmetleri elimizden geldiğince bir belediyenin tamamen halka açılmasını sağlayarak gerçekleştireceğiz dedik. Toplumcu belediyecilik anlayışı da budur. Toplumcu belediyecilikte kenttaş vardır. Yani halk belediye yönetiminde söz sahibidir.

“ÖVÜNECEĞİMİZ ŞEY HALKIN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEKTİR”

Genel Başkanımızın ısrarla söylediği çok önemli bir vurgu var. ‘Özellikle dezavantajlı her mahallede mutlaka kreş istiyorum’ dedi, ‘dezavantajlı hiçbir mahallede kimse sütünü içmeden aç olarak yatağa girmesin’ dedi. Toplumcu belediyecilik anlayışı ile hareket ediyoruz. Yapılması gereken basit şeyleri belediyenin rutini olarak görürüz ve bununla da övünecek halimiz yok. Bizim asıl övünecek ve asıl doğruları bulacağımız şey, halkın yaşam kalitesini yükseltmektir. Halkın yaşam kalitesini yükseltirken de özellikle göreve geldiğimde söylediğim tek bir şey vardı, ‘Yeşil alanlarımız çok olacak, insanca yaşayacağız’ demiştim. Parkların koruluğun oranı Tarsus'ta yüzde 9,6’dan 12.2’ye çıktı, daha fazla da çıkıyor. Şu an 20 park ve koruluk var. 33 dönüm yeşil alan var, İnsanlarımızın nefes aldığı alanlar.” 

Amaçlarının her türlü hizmeti yapmak olduğunu kaydeden Bozdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Amacımız buraya gelelim açılış yapalım değil, her şey tek tek yapılsın istiyoruz. Biz her zaman üretiriz. Onlarca, yüzlerce hizmet yapacağız. Çok değerli Şahin Mahallesi, bu tür tesisler daha çok artacak. Tarsus Belediyesi'ne gelen para oranını, ek kaynaklarımızı ve bu ek kaynakları kullanırken de bizim halka verdiğimiz sözleri ayırdıktan sonra mahalleye ne yapabiliriz bunları ortaya tek tek koyacağım. Bunu normal bir hizmet olarak yapacağız. Açılışlarımızın Tarsus’umuza hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Yapılan hizmetlerden memnuniyetini dile getiren bir mahalle sakini, “Ben okuma yazma bilmiyorum ama artık öğreneceğim, çocuklarımız kreş hizmeti ile daha güzel bir geleceğe sahip olacak. Hastalanınca yolu problem etmeden mahallemizin aile sağlık merkezine gideceğiz. Bu hizmetlerin hepsi aynı anda mahallelerimize kazandırıldı. Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan söz vermişti ve sözünü tuttu. Çok mutluyuz. Hizmet ayağımıza geldi. Tarsus Belediyemize ve başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 

Sağlık alanında mahallenin büyük bir dertten kurtulduğunu belirten bir başka yurttaş da “Ben tansiyon hastasıyım, aracım yok. Bir sorun olduğunda çok zorlanıyorduk. Sağlık bir belediyenin en önemli hizmeti olmalı. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan bu konuda bizleri ihya ediyor” dedi.