Tarsus Belediyesi, ilçenin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, ‘Tarsus’un Kurtuluşu Geleneksel 16. Satranç Turnuvası’ düzenledi. 

Tarsus Belediyesi, Türkiye Satranç Federasyonu ve Tarsus Satranç İlçe Temsilciliği iş birliğiyle 27 Aralık Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen satranç turnuvasında dereceye girenler belli oldu. Tarsus Belediyesi Tesisleri’nde yapılan turnuvaya farklı yaş kategorileri ve 10 ilden 120 lisanslı satranç sporcusu katıldı. Ödül töreni ile sona eren turnuvada, toplam 25 bin 400 TL’lik ödül sahiplerini buldu.

Başkan Haluk Bozdoğan, dereceye giren sporcuları tebrik ederek şöyle konuştu: 

“İki gün sonra Tarsus’un kurtuluşunun 101. yılını kutlayacağız. Cumhuriyet’in en önemli değerlerinden biri de eğitim alanıdır. Tarsus’un kurtuluşunun 101’inci yılında başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Federasyon temsilcisi arkadaşlarımızın emekleri ortada. Federasyon Başkanı’mız Tarsuslu ve gurur duyuyoruz, kendilerine ve şükran minnet duygularımı iletiyorum. İnşallah tüm satranç turnuvalarını Tarsus’ta yapacağız ve bu kentin gelecekteki aydın insanlarını bu yaşta eğiterek elimizden geleni yapacağız. Tüm çocuklarımızı ve velilerimize teşekkür ediyor, dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum.”