Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’ne yaralı halde getirilen çoban köpeği, tamamlanan tedavisinin ardından sahiplendirildi. Köpeği sahiplenen Eskişehir Hayvanları Koruma Yaşam Haklarını Savunma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nesrin Çiçek, "Hep birlikte, sokaktaki canlara sahip çıkılması noktasında çalışmalar yürüteceğiz" dedi.

Doğal Yaşam Merkezi ekipleri, 10 Ağustos 2021 tarihinde gelen ihbar üzerine yaralı köpeği bulunduğu yerden alarak merkeze getirmişti. Geçen süre zarfında tedavileri yapılan köpek, sağlığına kavuşturuldu. Duyarlılık örneği gösteren Eskişehir Hayvanları Koruma Yaşam Haklarını Savunma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Nesrin Çiçek, merkeze gelerek sağlığına kavuşturulan köpeği sahiplendi.

Çiçek, “Bu canımız, yaralı halde bir bölgeye atılmıştı. Hatta basında da yer almıştı. Tepebaşı Belediyesi Doğal Yaşam Merkezi’ndeki arkadaşlarımız gerekli tedaviyi yaptılar ve hayvanımızı sağlığına kavuşturdular. Bizler de bu canımızı buraya teslim almaya geldik. Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Buraya geldiğimizde merkezi gezme fırsatımız da oldu. Çok güzel değişiklikler gördük. İzlenimlerimiz olumlu. Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak üzerimize düşeni yapacağız. Hep birlikte, sokaktaki canlara sahip çıkılması noktasında çalışmalar yürüteceğiz. Tüm Eskişehir halkına da seslenmek isterim. Çünkü Eskişehir, hayvan sever potansiyeli çok yüksek olan illerden bir tanesi. Kentimizde bakımevleri var ve buralara sokağa terk edilmiş çok özel canlar gelebiliyor. Yani satın almaktan ziyade, duyarlı vatandaşlarımız bakımevlerine gelerek sahiplenme yapsınlar. Böylelikle hem bakımevlerimizin yükünü azaltmış olurlar hem de kimsesiz olan bir cana ömürlük yuva açarlar” dedi.

Sahiplendirme konusunda bilgi almak isteyen vatandaşlar, Bursa Çevre Yolu 4. kilometrede hizmet veren Doğal Yaşam Merkezi’ne, 0 (533) 955 79 04 numaralı telefondan ulaşılabiliyor.