Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Karşıyaka Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisleri içerisinde bulunan Derman Market Toplumsal Dayanışma Merkezi’ne ziyarette bulundu.

Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal ile birlikte tüm reyonları tek tek inceleyen Başkan Yaşar, markette ihtiyaç sahibi vatandaşların gıdadan giyime her türlü alışveriş yapabileceklerini belirtti.

“YARDIMDA AMAÇ, BİR YARAYA DERMAN OLMAKTIR”

Marketin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştığını vurgulayan Başkan Yaşar, “Bu hizmetle ilçemizde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Firmaların bağışları, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Alan el veren eli görmüyor. Yardımların bu şekilde yapılması taraftarıyım. İnsanları rencide ederek, reklam yapılarak yapılan yardım yardım değildir. Yardımda amaç kendini göstermek değil, bir yaraya derman olmaktır. Herkes görsün, bilsin diye yapılan yardım, iyilik olmaktan çıkar. Buna dikkat edilmelidir” dedi.

PANDEMİ KURALLARINA UYGUN ALIŞVERİŞ

Proje ile ekonomik sıkıntı çeken ve belediye ekipleri tarafından tespit edilen aileler, kartlarına yüklenen kredilerle 2 ayda bir gıda ve temizlik ürünlerini, 6 ayda bir de giyim ve ayakkabı ürünlerini alabiliyor. Yenimahalle Belediyesi’nin bütçesinden ayırdığı miktarın yanı sıra esnaf ve hayırseverlerin bağışlarıyla oluşturulan Derman Market’te günlük ortalama 100 ihtiyaç sahibi aileye temizlik, gıda, giyim ve ayakkabı gibi 50 çeşit ürünü temin etme imkânı sunuluyor. 

Pandemi nedeniyle, alışveriş yapacak aileleri, randevu sistemiyle bir gün önceden SMS ile bilgilendiren market yetkilileri, alışveriş öncesi ihtiyaç sahibi ailelerin HES kodu sorgulamasını ve ateş ölçümlerini de yapıyor.