Yenimahalle Belediyesi tarafından yaşama geçirilen ‘Derman Market’ ile bugüne dek 770 bin 932 lirası giyim, 3 milyon 757 bin 303 lirası gıda ve temizlik olmak üzere toplam 4 milyon 528 bin 235 lira değerinde ürün, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 

Yenimahalle Belediyesi’nin Karşıyaka Kapalı Pazaryeri ve Sosyal Tesisi içerisinde esnafın ve bağışçıların yardımlarıyla oluşturduğu Derman Toplumsal Dayanışma Merkezi, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda merkez, günlük ortalama 100 ihtiyaç sahibi aileye temizlik, gıda, giyim ve ayakkabı gibi 100 çeşit ürünü temin ediyor. Ekonomik sıkıntı çeken ve belediye ekipleri tarafından tespit edilen aileler, kartlarına yüklenen puanlarla 2 ayda bir gıda ve temizlik ürünlerini, 6 ayda bir de giyim ve ayakkabı ürünlerini alabiliyor. ‘Derman Market’ ile bugüne dek 770 bin 932 lirası giyim, 3 milyon 757 bin 303 lirası gıda ve temizlik olmak üzere toplam 4 milyon 528 bin 235 lira değerinde ürün, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. 

Derman Marketi ziyaret ederek alışveriş yapan yurttaşlarla sohbet eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Göreve geldiğimiz günden bu yana ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanındayız. Derman Market projesi ile esnaf ve üreticimizi ekonomik sıkıntı yaşayan ailelerimizle buluşturduk. Sponsorlarımızla birlikte ilçe sakinlerimize bir nebze faydalı olabiliyorsak bizden daha mutlu kimse olamaz” diye konuştu.