MEHMET YAZICI

İYİ Partili Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a sabah saatlerinde silahlı saldırı yapıldı. Başkan Bıyık, saldırıdan yara almadan kurtulurken saldırı anına ait görüntüler de ortaya çıktı.

Olay bu sabah 08:30’da meydana geldi. Başkan Mustafa Bıyık'ı taşıyan makam aracı, Belediye Binası karşısındaki bankamatiklerin önünde durduğunda, başına kapşon geçirmiş 17-18 yaşlarındaki saldırgan ortaya çıktı. Silahını, başkanın makam aracına çeviren saldırgan 5 el ateş etti. Görgü tanıklarının ifadesine göre ilk kurşunda tabancası tutukluk yapan saldırganın dört kurşunu belediye binasına, biri de başkan Bıyık’ın aracına isabet etti. Saldırgan daha sonra yaya olarak kaçtı. Görgü tanıkları saldırganın ilk kurşununda tabancasının tutukluk yaptığını söylediler.

BELEDİYEDE NELER OLMUŞTU?

Yomra Belediyesinde Haziran ayında yapılan ilk meclis toplantısında, belediyeye ait benzin istasyonunun satışı için Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yetki verilmesi üzerine tartışma yaşanmıştı. Yapılan oylamada AKP’li meclis üyelerinden Tülay Adanur, alınan grup kararına uymayarak muhalif üyelerle birlikte karşı oy kullanmıştı.

BU BENZİNLİKTE NE VAR?

AKP'de tepkiye neden olah bu olay sonrasında önce AKP Yomra İlçe Başkanı Avni Adanur, ardından da beş AKP’li Belediye Meclis üyesi de ortak bir açıklama ile AK Parti’den ayrıldıklarını açıklamışlardı. Bu istifaların ardından AKP Kadın Kolları Başkanı Yeliz Şimşek Özer'de istifa etmişti.