Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, Genel Sekreter V. Prof. Dr. Bertan Akyol, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Kemal Ramazan Haykıran, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Toksoy, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşması Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan tarafından gerçekleştirildi.

Günün anlam ve önemine değinen Prof. Dr. Erkan Salan, “Çanakkale, tarihi zaferlerle dolu bir milletin asırlık uykusundan uyandığı, küllerinden yeniden doğduğu, birlik ve beraberlik ruhunu abideleştirdiği göz nuru ecdat yadigârıdır. Çanakkale, Türk Milleti olarak vatanımıza, istiklalimize ve istikbalimize bağlılığımızın, bizi biz yapan mukaddes değerlere olan duruşumuzun en müstesna örneğidir. Çanakkale'de yakılan o şanlı meşale, istiklal mücadelemizde ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda yolumuzu aydınlatmıştır. O günkü nesil ne yaptıysa daha da fazlasını bugün bu nesil yapacaktır. İşte tam da bu yüzden Çanakkale Geçilmez!” dedi.

Kadın Oyunları Festivali 2 yeni oyunla devam edecek Kadın Oyunları Festivali 2 yeni oyunla devam edecek

ADÜz Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünün hazırlamış olduğu “Çanakkale Geçilmez Belgeseli”nin gösteriminin ardından ADÜ Devlet Konservatuvarı Öğr. Gör. Dr. Emre Üstgül (Ud), Öğr. Gör. Dr. Osman Fethi Ark (Bağlama), Öğr. Gör. Aytekin Kandemir (Ney) ve Öğrenci Gürses Burak Yıldırım’ın (Gitar) sunduğu müzik dinletisi gerçekleşti.