Aydın genç nüfusunun en düşük olduğu iller arasında Aydın genç nüfusunun en düşük olduğu iller arasında

Çalıştaya, ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erkan Salan, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, basın mensupları ve davetliler katıldı.

ADÜ Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Psikolog Öğr. Gör. Dilek Akıcı Tayanç’ın açılış konuşmasını yaptığı çalıştayda; Aydın Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Aynur Serbes, “Aydın İli Kadın Hizmetleri Analizi” başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Altı oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayda, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aydın Adliyesi, Aydın Barosu, İl Müftülüğü, Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aydın Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Aydın Valiliği Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı, İş-Kur, YEDAM, KOSGEB, Genç KADEM, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu, Kızılay Kadın Kolları, Gazeteciler Cemiyeti, Beyazay Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) ve Genç ASKON, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birimi, Aydın Ziraat Odası, Aydın Ticaret Odası, ADÜ Kadın Çalışmaları Ana Bilim Dalı ve İletişim Fakültesinden yetkililer konuşma gerçekleştirdi.

Çalıştayda, kadınların güçlenmesi ve aile yapısının desteklenmesi üzerine çalışmalar yürütülerek; kadınların ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki rolleri ile bu alanda güçlenmelerinin önemi hakkında bilgi verildi. Sağlıklı bir aile yapısının, toplumun temelini oluşturduğu ve bireylerin gelişiminde kritik bir rol oynadığı bilinciyle, aile içi iletişim, eşitlik, dayanışma ve sorumluluklar gibi konular üzerinde durulan çalıştayda, aile içi ilişkilerin ve dayanışmanın önemine vurgu yapıldı.