ADÜ Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Yüksel, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bozkurt, Fen Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Kubilay Güçlü, Prof. Dr. Ethem Aktürk ile Doç. Dr. Fatih Ersan ve Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Abdullah Akpınar, dünyanın önde gelen üniversitelerinden Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Stanford Üniversitesi ve Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından hazırlanan dünyanın en iyi bilim insanlarının yer aldığı listeye girdi.

"YAKALADIĞI BAŞARILARIN TAMAMINI DAHA İLERİ TAŞIYACAKTIR"

Akademisyenleri tebrik eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, “ADÜ Ailesi olarak bilgiye ulaşmak için sürekli üreten ve yeninin peşinden koşan bir politikamız var. Üniversitemiz, yakaladığı başarıların tamamını daha ileri taşıyacaktır. Bu konuda hem akademisyenlerimizin azmine hem de motivasyonlarına güvenimiz tamdır. Ulusal ve uluslararası alanlardaki bilimsel çalışmalarıyla Üniversitemizin bilinirliği ve sıralama indekslerindeki performansını artıran değerli akademisyenlerimizi kutluyorum, çalışmalarının başarılı olmasını ve artarak devam etmesini diliyorum. Bilmeye ve bilgiye duyduğumuz bu ihtiyacı akademik seviyedeki çalışmalarla karşılamak ve güvenilir yöntemlerle elde edilen sonuçları insanlığın faydasına toplumla paylaşmak için gayret gösteren siz değerli hocalarımızı şahsım ve kurumum adına tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Stanford Üniversitesince yayımlanan dünyanın en etkili bilim insanları listesinin yüzde ikilik sıralamasında yer alan öğretim üyelerinin yapmış oldukları çalışmalar; nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanılarak sıralanıyor.

Ekran görüntüsü 2023-10-10 154950

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ