HABER: TUĞBA AYDIN

AK Parti’nin geleneksel temayül yoklaması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Hamza Dağ’ın katılımıyla başladı. Aydın Atatürk Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen toplantıda 28. dönem milletvekilliği aday adayları hazır bulundu. Açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Dağ, Türkiye’nin bir demokrasi şölenine hazırlandığını belirterek, “İnşallah 14 Mayıs’ta hem cumhurbaşkanlığı seçimini hem de milletvekili seçimini birlikte gerçekleştireceğiz. Türkiye demokrasi şölenine hazırlanırken illerimizde de AK Parti olarak temayül yoklamalarını gerçekleştiriyoruz. Bu demokrasi şöleninde bir tarafta Cumhur İttifakı, diğer tarafta da 6’lı masa yer alıyor ve bu şekilde seçime gidiyoruz” dedi.

"CUMHUR İTTİFAKI PROJE BİR İTTİFAK DEĞİLDİR"

Cumhur İttifakına bakıldığında ortada birlik, dirlik, ilkeler üzerinden bir ittifak olduğunu ve bu güne kadar sadece seçimden seçime proje şekilde oluşan bir ittifak olmadığını sözlerine ekleyen Dağ, “Bu ülkenin varlığını birliğini dirliğini daim hale getirecek ve aynı zamanda da bu birlikle beraber muasır medeniyetlerin üzerine de bu ülkeyi çıkartacak bir birlikteliğin olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

MİLLET İTTİFAKINI ELEŞTİRDİ

Millet İttifakını borsaya benzeten Dağ, “En son 6’lıydı sonra 7’ye sonra 8’e çıktı. Borsa gibi sürekli bir hareket halinde olan bir masa var. O masada tamamen koltuk pazarlıkları üzerinde ilerleyen bir süreç olduğunu görüyoruz. Ortada dağıtılan bakanlıklar cumhurbaşkanı yardımcılıkları ve bu şeklide devam eden bir süreç var. Milletimiz bu ülkenin menfaatini ortaya koyan ve aynı zamanda da bu güne kadar yaptıklarıyla da yapacaklarını teminat altına alan Cumhur İttifakının tarafa, Recep Tayyip Erdoğan’dan tarafa bu güne kadar nasıl teveccüh göstermişse yine inşallah bu seçimde teveccüh gösterecektir” şeklinde konuştu.

45 ADAY TEMAYÜLDE YARIŞACAK

Temayül yoklamalarının AK Partinin geleneği olduğunu söyleyen Dağ, “Temayül yoklamalarıyla biz partimizdeki nabzı, o ildeki ilçedeki teşkilat mensuplarımızın teveccühlerini görmüş olduğumuz ve bu anlamada gördüğümüz teveccühle de tabi ki değerlendirme noktasında da bu hususları da göze almaya gayret ediyoruz. Aydın’da 52 aday adayımız var kriterlerimize göre de milletvekillerimiz temayüle girmediği için 45 tane aday adayımız inşallah bugün temayülde yarışacaklar. Hepsine de başarılar diliyoruz. Teşkilat mensuplarımıza da böylesine güzel bir organizasyon yaptıkları için teşekkür ediyorum” dedi.

WhatsApp Image 2023-03-25 at 11.39.39 (2)

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ