HABER: TUĞBA AYDIN

Aydın'da Ş.Ç.S.'nin 14 yaşındaki kızı A.S. ile R.B.B.'nin 15 ve 12 yaşlarındaki L.B ve Z.B isimli kızları, kuzenleri 28 yaşındaki Ş.T. tarafından cinsel istismara uğradıklarını söylemiş, çocukların beyanı üzerine dava açılmıştı. Yakın akrabası tarafından sistematik olarak istismar edilen üç çocuğun dava duruşması bugün Nazilli’de devam etti. Mahkeme heyeti şahitleri  dinledi. Dosyaya eklenen raporlar okundu. Sanığın tutuklanma talebi yargılamanın geldiği aşama, delillerin önemli derecede toplanmış olması, tutuklamanın tedbir niteliği, sanığın kendisine davetiye tebliğ edilmemesine rağmen duruşmada hazır bulunması nedeni ve kaçma ihtimalinin bulunmadığı gerekçesi ile reddedildi.  Sanığın tutuklanma talebinin mahkemece onaylanmaması tansiyonun yükselmesine neden oldu. Mahkeme çıkışında iki aile arasında gerginlik yaşanırken, dava oy birliği ile 12 Ekim 2023 tarihine ertelendi.

"SANIĞIN TUTUKLU YARGILANMASI ÖNEMLİDİR"

Davayı uzun bir süredir takip eden Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği'nin (UCİM) Aydın Şube Başkanı Özlem Güngörenler de duruşmada hazır bulundu. Çocuk istismarına karşı her zaman mücadele vereceklerini söyleyen Güngörenler, "UCİM olarak yıllardır çocuğun beyanı esastır diyerek seslendik ve meclisteki milletvekillerine ulaştık ama bir sonuç alamadık. Çocuklar vatandır diyerek onları korumak için yola çıktık asla vazgeçmeyeceğiz, bu yoldan dönmeyeceğiz. Çocuklarımızın yanındayız yetkililere sesimiz ulaşmıyor çocuklarımızın üstün yararı ve geleceği için bu tür davalarda sanıkların tutuklu yargılanması önemlidir" dedi. 

"SANIĞIN TUTUKSUZ YARGILANMASI ÇOCUKLARI OLUMSUZ ETKİLİYOR"

İstismara uğrayan çocukların ebeveynleri, sanığın tutuksuz yargılanmasının çocuklar üzerinde olumsuz bir etkiye neden olduğundan dert yandı. Güngörenler, ailelerin bu süreçte psikolojik açıdan zor günler geçirdiklerini ifade etti.