Girişimci İş Kadınları Federesyonu (GİFED) federasyonu öncülüğünde gerçekleştirilen ve Aydın İş Kadınları Derneği (İŞKAD) tarafından organize edilen “Anadolu’da Kadınlar Haklarını Konuşuyor” adlı eğitim gerçekleştirildi.

Aydın Ticaret Odası (AYTO) eğitim salonunda gerçekleştirilen eğitime GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter, İŞKAD Aydın Başkanı Özlem Nimet Erkul, İŞKAD kurucu üyesi ve üç dönem başkanlık görevinde bulunan Belgin Altay Çetmen’in yanı sıra dernek eğitmenleri ile çok sayıda kadın katıldı.Eğitim öncesi açılış konuşması yapan İŞKAD Aydın Başkanı Özlem Nimet Erkul, dernek ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Başkan Erkul, “GİFED üyesi Aydın İŞKAD olarak 2005 yılında kurulan Aydın’ın ilk Türkiye’nin ikinci kadın derneğiyiz. İŞKAD çok güzel liderlerle yola çıkmış çok güzel bir dernek. Derneğimizin esas amacı çalışan kadına destek olup gelişmesini sağlayıp daha iyi yere gelmesini sağlamak. Biz vergi mükellefi olan ve kendi işinin başında kendi işiyle uğraşan 60 kişilik bir kadın derneğiyiz. Kadınların birbirine temasıyla çok güzel işler yapmayı, çok güzel yerlere gelmeyi amaçlıyoruz ve Aydın’daki birçok kadına da dokunmak istiyoruz. Bu dokunmanın içeriğinde küçük küçük eğitimlerimiz oluyor belki daha büyükleri olacak. Birçok kadına ulaşabilirsek onlara da yol açabilirsek, biz çalışan kadınlar olarak onlara rehberlik edebilirsek ne mutlu bize. O yüzden bugün hem haklarınızı konuşacaksınız hem de bir kadın olarak neleri yapmanız, savunmanız nelerin arkasında durup daha güçlü olmanız gerekiyor ve çalışan kadının aslında ne kadar güçlü olduğunu paylaşacağız” dedi.

WhatsApp Image 2023-05-03 at 16.49.59

"AMACIMIZ SADECE EĞİTİM VERMEK DEĞİL"

GİFED Yönetim Kurulu Başkanı Huriye Serter ise eğitime katılanlara teşekkür etti. Eğitim sonunda kadınlardan oluşan bir ağ kurarak maddi ve manevi bir paylaşım ağı kurmak istediklerini belirten Serter, “Sizler çok kıymetlisiniz bizler için. Girişimci İş Kadınları Federasyonu olarak bir eğitimler serisi düzenliyoruz ama sadece eğitim değil. Tabi ki biz girişimci iş kadınları federasyonu Türkiye’de ilk kez kurulmuş 8 tane iş kadınıyla örgütlenmiş bir buçuk yıllık bir federasyonuz. Amacımız sadece eğitim vermek değil bu eğitimlerden sonrasını daha üst politikalara takılmadan taşıyabilmek ve bunlar hakkında bir kamuoyu oluşturabilmek. Şimdi 8 şehrimizde bu eğitimleri ayrı ayrı yaptıktan sonra bir kitapçık düzenleyeceğiz ve o kitapçığı ilgili bütün bakanlıkları, kurum ve kuruluşlar, STK’lar, meslek odaları gibi hepsine dağıtacağız. Sizlerle birlikte iş kadını üyelerimizle birlikte bir ağ kuracağız ve kocaman bir ağın parçası olacağız” diye konuştu.

Eğitimin sonunda katılımcılara sertifikaları verilirken eğitmenlere ise plaket takdim edildi.

WhatsApp Image 2023-05-03 at 16.49.56

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ