Ankara Barosu, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Ankara Adliyesi önünde öldürülen kadınların tek tek isimlerini okuyarak, 'Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılık, Şiddet, Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Politika Belgesi’ni açıkladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Ankara Barosu kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi ve avukatların toplumsal cinsiyet eşitsizliklerine karşı tutum alması için 'Toplumsal Cinsiyete Dayalı Ayrımcılık, Şiddet, Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Politika Belgesi’ni açıkladı. Ankara Adliyesi önünde basın açıklamasıyla duyurulan belgede, Ankara Barosu’nun her türlü şiddetin ve özellikle toplumsal cinsiyete dayalı şiddet ve ayrımcılığın karşısında olduğu duyuruldu.

Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan, adliye önünde Türkiye’de öldürülen kadınların ismini tek tek okuyarak, kadınların yüz yıllardır gasp edilen haklarını mücadele ile kazandığını söyledi.

Kadın avukatlar, baronun politika belgesini açıklayarak, “Bu belge ile avukatlara, stajyer avukatlara ve baro çalışanlarına yönelik cinsel şiddet, taciz ve saldırı içeren hiçbir davranışın görmezden gelineceği taahhüt edilir” dediler.