Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katılmazken, Türk-İş’ten de daha önceki toplantılara katılan Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak katılmadı.

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl’ın başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçileri temsilen Türk-İş, işverenleri temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı.

Asgari ücret için yapılan ilk toplantı yaklaşık 1 saat sürdü.

Toplantı sonrasında işçi kesimini temsil eden Türk-iş heyetinin başındaki isim Veli Solak, şöyle dedi:

“Bizim Türk-İş olarak talebimiz, Türkiye Yüzyılı’na yakışır biçimde bu toplantının bir an önce bitmesi.

‘RAKAM KONUŞULMADI’

Asgari ücretli, çalışan kardeşlerimizin günün şartlarına göre, yaşanan ekonomik krize göre, ev kiralarına göre, hayat pahalılığına göre güncellenmesini istiyoruz. Resmi belgeler istendi, açıklama yapacağız. Herhangi bir rakam konuşulmadı.”

Solak, ikinci toplantının ne zaman olacağının henüz netleşmediğini aktardı.

"500 DOLAR BAZINDA BİR ORAN OLACAK"

Yeni kabine öncesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yapan Vedat Bilgin, katıldığı bir televizyon progmanında “Asgari ücreti temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak. Çalışmalarımız hazır” demişti.

İŞTE KONUŞULAN RAKAMLAR…

Asgari ücrete temmuzda ara zam geleceği kesinleşmesinin ardından sozcu.com.tr’ye konuşan iş dünyası temsilcileri, yeni asgari ücretin işverene verilecek desteklerle 12 bin TL’ye kadar çıkabileceğine işaret etmişlerdi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya, temmuz ayında asgari ücrete yüzde 25-35 aralığında bir ara zam geleceğinin konuşulduğunu, bunun da 10 bin 500 TL ila 11 bin 500 TL aralığında bir tutara tekabül ettiğini dile getirirken; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Hizmetler Meclisi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Bozdağ ise, halihazırda zaten 8 bin 500 TL'ye çalışan bulmakta zorlandıklarını, bu yüzden yeni asgari ücretin 10 bin TL olması durumunda bunu karşılayabileceklerini ancak işverene yeni kolaylıklar sağlanması durumunda bu tutarın 12 bin TL'ye kadar çıkabileceğini söylemişti. (sözcü)

@aydinhaberlericom Muhteşem#aydınhaberleri #voxpoptr #sokakröportajları #aydın09 #zeybek #davul #zurna ♬ orijinal ses - AYDIN HABERLERİ
@aydinhaberlericom 🔺Kemal Kılıçdaroğlu için “istifa” sesleri yükselmeye devam ediyor. 🔺Peki seçimin “başarısızlığı” sadece Kılıçaroğlu’nun mu? Sadece Kılıçdaroğlu mu istifa etmeli? 🔺Yerel yönetimler ve il-ilçe parti teşkilatları sorumluluklarını ne kadar yerine getirdi? 🗣Sokağa indik; vatandaşa CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi’yi tanıyıp tanımadıklarını sorduk… #aydınhaberleri #aydinhaberleri #voxpoptr #voxpopturkiye #chp #chpaydın #kılıçdaroğlu #kılıçdaroğluistifa ♬ orijinal ses - AYDIN HABERLERİ
@aydinhaberlericom #aydınhaberleri #voxpoptr #sokakröportajları #aydın09 #atçiftliği ♬ orijinal ses - AYDIN HABERLERİ