Efeler'in ibadethaneleri pırıl pırıl! Efeler'in ibadethaneleri pırıl pırıl!

HABER: SEHER DAMLA  KÖROĞLU

Aydın Baro Başkanlığı’nda yapılan açıklamaya Baro Başkanı Av. Sezgin Çetin ile Hayvan Hakları Komisyonu üyeleri katıldı.

Komisyon başkanı Av. Batuhan Demirci, yaptığı basın açıklamasında  “Son günlerde medya ve basın kuruluşlarında 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun revize edilerek, barınaklarda verilecek ilanla sahiplendirilemeyen köpeklerin iğne ile uyutulacağına ilişkin haberler paylaşılmaktadır. Sokak köpeklerinin uyutulması demek yüzbinlerce hayvanın öldürülmesi – katledilmesi demektir. Bugün sokaklarda kırsal alanlarda yaşanan olumsuz durumların sorumlusu, can dostu olduğumuz sokak hayvanları değildir. Sorunların kaynağı olmayan sokak hayvanlarının “uyutulması” asla kabul edilemez.” dedi. 

"HER CANLININ YAŞAM HAKKI KUTSALDIR"

Her canlının yaşam hakkının kutsal olduğunu vurgulayan Demirci, “Aydın Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak hayvanların yaşam hakkının geri alınmasını kabul etmemekle beraber önerimiz şudur; Evcil hayvan satışı yasaklanmalı, sahiplendirme hususunda vatandaşlar teşvik edilerek, kamu kuruluşlarının denetiminde tüm kurumların işbirliği ile acil bir kısırlaştırma seferberliği başlatılmalıdır. Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. Vicdanın yarısı merhamet öbür yarısı adalettir. Çözüm istiyoruz, ölüm değil. Katliama hayır!” diye konuştu.

Editör: Ayşe Yılmaz