(Haber: Naci ERİŞ)

Germencik'e bağlı Ortaklar Mahallesinde 2011 yılında yaşanan olayda, Gökhan Ekmekçi ve Tarık Germez isimli iki genç öldürülmüştü.

Bölgede silah sesleri duyan bir çocuğun ihbarı üzerine bölgede çalışma başlatan jandarma ekipleri, boş kovan ve kan izleri tespit etmiş, kan izlerini takip edilmesi üzerine kuyuda 2 gencin cansız bedenlerine ulaşılmıştı.

Yürütülen soruşturma sonucu açılan davada, bazı sanıklar hapis cezasına çarptırılırken, 1 yıl kadar tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılan, hakkında iki ayrı cinayetten toplam 20 yıl hapis cezasına hükmedilen Hüseyin A.'ya ulaşılamamıştı.

Germencik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu Hüseyin A.'nın İzmir'de olduğu tespit edildi.

Hüseyin A., İzmir'de yakalanarak Aydın'a getirildi.

Aydın 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıkan Hüseyin A., yeniden savunma yaptı.

Hüseyin A. ifadesinde, "Olayla ilgili hiçbir ilgim yoktur. Ben olay yerine yakın bir yerde Esrar içiyordum. Olay yerinden 200 metre uzakta parmak izim bulunduğu için cezalandırıldım.

Ben olay günü düğündeydim, halay çektiğim görüntüler var. Bunları da mahkemeye sundum. 1 yıl cezaevinde yattım, daha sonra beni saldılar. 4-5 yıl sonra bana ceza verdiler. Ben kaçmadım. İzmir'de kendi yerimde yaşıyordum. Önceki heyet, düğün saati ile olay saati uyuşmuyor diyerek bana ceza vermişti. Düşünsenize, 16 yaşında bir çocuğun 2 cinayet işleyip düğüne girmesi normal mi?

Benim tek hatam, olaydan bir gün önce olay yerinde Esrar içmem ve orada parmak izimin çıkmasıdır. Beraatimi istiyorum" dedi. Cumhuriyet Savcısının mütalaası ve avukatının savunmasının ardından, Aydın 2. Ağır Ceza Mahkemesi Hüseyin A.'nın tutuklanmasına hükmetti.