HABER: TUĞBA AYDIN

Tüm Türkiye geçtiğimiz gün okuldan uzaklaştırılan bir öğrenci tarafından katledilen Lise Müdürü İbrahim Oktugan'ın kaybıyla sarsıldı. Ülke genelinde öğretmenler, meslektaşlarının öldürülmesini protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi yaptı. Aydın'da da bir araya gelen öğretmenler, hep bir ağızdan eğitimdeki şiddeti protesto etti. 

Eğitim Bir-Sen, Eğitim-İŞ, Eğitim- Sen, Anadolu Eğitim Sendikası, Hürriyetçi Eğitim- Sen ve Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası'nın desteğiyle gerçekleştirilen protestoda, artan şiddet olaylarına dikkat çekildi. Sendikalar tarafından ortaklaşa hazırlanan bildiri Eğitim Bir-Sen Aydın Şubesi Başkanı Fatih Taşpınar tarafından okundu. 

Adsız (800 X 500 Piksel) (800 X 500 Piksel)

"BU GÜVENLİK AÇIĞININ FATURASI BİZLERİN CANI MI OLACAK"

İstanbul Eyüp'te yaşanan olayın herkesi derinden üzdüğünü kaydeden Taşpınar, "Eğitim çalışanlarına yönelik giderek artan şiddet olaylarını protesto etmek; şiddeti önleyecek, failleri cezalandıracak ve mağdurlara hukuki koruma sağlayacak bir yasal düzenlemenin yapılması talebiyle bir araya gelmiş bulunmaktayız. 'İtibardan tasarruf' olmuyor da güvenlikten olur mu? Gerekli adımların atılması için daha kaç eğitim emekçisinin, kaç öğrencinin can vermesi gerekiyor? Bakanlığın plansızlığı sebebiyle ülkenin demografik yapısı ve güvenliği ciddi risk altındadır. Planlama ve rehabilitasyon süreçleri sağlıklı işletilmediği için güvenlik anlamında ciddi sorunlar yaşanmaktadır. Bu güvenlik açığının faturası bizlerin canı mı olacaktır?" ifadelerini kullandı.

Öğrencilere YKS’yle ilgili kötü haber: Yüzde 50 zamlı olacak Öğrencilere YKS’yle ilgili kötü haber: Yüzde 50 zamlı olacak

Eğitimciler, şiddeti lanetleyerek eğitimde şiddet yasasının çıkarılmasını telep ettiler. 

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ