HABER: TUĞBA AYDIN

Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şubesi düzenlediği etkinlikte 8 partinin kadın milletvekili aday adaylarını bir araya getirdi. Nevzat Biçer Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, AK Parti, CHP, DEVA Partisi, İYİ Parti, Memleket Partisi, MHP, Türkiye Komünist Partisi ve Zafer Partisi’nden milletvekili aday adayları, kadın dernekleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şubesi Başkanı Habibe Gürer,kadının hayatın her alanında daha özgür ve eşit olması için karar alma mekanizmalarında söz sahibi olması gerektiğini söyledi. Gürer, “Biz, sandalyelerin yarısının kadınlara teslim edilmesi, yüzümüze kapanan kapıların sonuna kadar açılması için mücadele ediyoruz. Bundan 87 yıl önce seçme ve seçilme hakkını elde etmiş ve Meclis’te 18 kadın vekille temsil edilmiş bir uyanışın varisleriyiz. Dünyada kadına haklarını temsil eden bir anlayışın TBMM’de günümüzde sadece 101 vekille temsilinin Atatürk cumhuriyeti için doğru bir dağılım olmadığını düşünüyoruz. Cumhuriyet tarihi boyunca hiç kadın milletvekili çıkarmamış olan 20’nin üzerinde kentin olmasına, dünya parlamentolarında 186 meclis içinde 136’ncı sırada olmamıza itiraz ediyoruz” dedi.

WhatsApp Image 2023-03-31 at 17.12.54

“YÜZDE 50 ORANINDA TEMSİL EDİLMELİ”

Kadınların meclisin yüzde 50’sine talip olduğunu sözlerine ekleyen Gürer, ““Unutmayalım ki, dünyayı itaat edenler değil, itiraz edenler düzeltmiştir. Gazi Meclisimiz başta olmak üzere tüm alanlarda eşit temsil hakkı verilmesini, bu hakkımızı alacağımız ilan ediyoruz. Milletvekili aday listeleri siyasi partilerimiz açısından turnusol kâğıdı olacaktır. Kadınlara hak etmiş oldukları sıralarda, hak ettikleri sayıda yer verilmesini istiyoruz. Sırf göstermelik kontenjandan aday gösterilmesini istemiyoruz. Kadın yoksa demokrasi yoktur. Kadınların daha görünür olmasını istiyoruz. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Gazi Meclisimizde kadınlarımız en azından yüzde 50 oranında temsil edilmeli” diye konuştu.

“İNŞALLAH BU ÜLKEYİ KURTARACAKSINIZ”

Adayların öz geçmişleriyle birlikte tanıtıldığı etkinlik sonunda sahneye çıkan kadın adaylar toplu fotoğraf çekimi gerçekleşti. Kadınlara verdiği destekle dikkat çeken Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, enkinlik sonunda Gürer tarafından sahneye davet edildi. Başkan Gürer, kadınlara verdiği desteklerden dolayı Başkan Atay’a teşekkür etti. Başkan Atay, Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şubesi yöneticilerine teşekkür ederek, “Aydın Efeler’de ilk kez böyle bir etkinlik gerçekleşti. Bütün siyasi partilerdeki kadın aday adayı arkadaşlarımızın burada tanıtımı oldu. Bu ilkti. Bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. İnşallah bu ülkeyi kurtaracaksınız” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-03-31 at 17.11.55

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ