HABER: TUĞBA AYDIN

Asgari ücrete gelen yüzde 49 oranındaki zam ile birlikte bütün kalemlerde yeni fiyat artışları yapılmaya başlandı. Son olarak Aydın Şehiriçi Özel Halk Otobüsleri Başkanı Okan Yalçın, artan maliyetler dolayısıyla şehir içi ulaşımına genel artıilar oranında bir zam talebinde bulunacaklarını belirti.

Akaryakıt, araç bakımı, sigorta ve evrak giderleri eklendiğinde yüzde 60 oranında bir zam ile karşı kaşıya kaldıklarını belirten Yalçın, Bizim de artık zam almaktan ve uygulamaktan başka çaremiz kalmıyor” dedi.

"BAŞKA ÇAREMİZ KALMIYOR"

Yalçın, konuya ilişkin yaptığı açıklamasında, “Sanayideki tüm iş yaptırdığımız esnaf haliyle işçiliklerinin üzerine yeni fiyatlar ekledi. Bunun yanında devletimiz evraklarda vs giderleri yüzde 60 olarak gösterdi. Tüm giderlerin arttığı bugünlerde bizim de gelirlerimizi artırmaktan başka bir çare yok. Bu da UKOME’nin alacağı kararla oluyor. Genel artışlar oranında biz de bir artış talebinde bulunuyoruz. Her türlu kalemde yüzde 60 oranında bir artış yapıldı. Haliyle trafik sigortalarımızda da bu artış var. Bizim de artık zam almaktan ve uygulamaktan başka çaremiz kalmıyor” dedi.

Aydın'da 1 Mayıs coşkusu Aydın'da 1 Mayıs coşkusu

"ÖTV ve KDV İNDİRİMİ YAPILSIN"

Ulaşım zammının yapılmaması için bakanlığa öneride bulunduklarını hatırlatan Yalçın, “Bizden ÖTV ve KDV alınıyor. ÖTV +KDV indirimi olursa fiyatlarda indirim bile yapılabilir. Aydın’da günlük 40 bin kişi taşıyoruz. Zam yaparsak binlerce kişi etkilenecek. 10 lira verirken öğrencimiz yarın 15 lira verecek. Bu noktada devletimizden destek bekliyoruz” diye konuştu.

Aydın’da şu an bir kişiden 14, öğrenciden ise 10 lira alınıyor.  

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ