HABER: EKİN KORKMAZ
Aydın'da takside kısa mesafe ücretlerine zam geldi. Gelen zamlarla birlikte 30 liradan 45 liraya yükselen kısa mesafe ücretine vatandaşlardan tepki gelsede taksiciler zararına çalıştıklarını dile getirdi.

"TAKSİYE BİNMEK OTOBÜSTEN DAHA UCUZ"

Yıllardır taksicilik yapan Haydar Dönmez Aydın Haberleri mikrofonuna şunları söyledi; Önceki dönemlerde taksiciler bire yedi kazanırdı şimdi bire üç anca kazanıyor. O kazandığıda benzine ve şoföre gidiyor. Benim arabam 7 kişilik. Kısa mesafe ücreti 30 lirayken otobüs ücreti 7 buçuk liraydı ve benim taksiye binenlerin kişi başı ücreti neredeyse 3 buçuk liraya geliyordu. Taksiye binmek otobüse binmekten daha ucuz. İnsanlarda artık rahatça taksi kullanıyor. Biz anca müşteriden dönerken başka bir müşteri alırsak o zaman kara geçiyoruz." dedi.

Tekerlek dönüşe zam geldiğini belirten Dönmez; "Taksi açılış ücreti 9 liraydı hal ücreti aynı. Onda bir değişme olmadı. Sadece tekerlek dönüşe zam geldi. Önceden 30 lira olan kısa mesafe ücreti şimdi 45 lira oldu. Baktığınızda bir sigara paketi şuan 40 liraya taksinin 45 olması çok normal" dedi.