HABER:TUĞBA AYDIN

Kurban Bayramı yaklaşırken kurbanlık kesimi için hazırlıklar da yapılmaya başlandı. Her yıl tartışmaya neden olan kurbanlığı kim kesebilir? konusu yeniden gündeme geldi. Aydın’ın Efeler ilçesinde 30 yıldır kasaplık yapan Suat Arslan, kurbanlığın nasıl ve kim tarafından kesilmesi gerektiğini anlattı.

Acemi kasapların bu ibadeti hakkıyla yerine getiremediğinden dert yanan Arslan, “Yıllardır bu işin içindeyiz. Hayvanın kesilmesinden tutun da sıyırmasına kadar her konuda yetkinliğimiz var. Kurban Bayramı yıldan yıla geldiği için inşaatçısı, manavcısı kasap olarak ortaya çıkıyor. Kurbandan kurbana anlaştığımız yerlere inşaatçı gidip daha az bir kesim ücretiyle kurban kesiyor ama kurbanı heder ediyorlar. İşin ehli kimselere emanet etmek gerekiyor. Vatandaşlar kurbanlarını her şeye uygun alıyorlar tüm gereklilikleri yerine getiriyorlar ama kurbanı kestirmeye getirdikleri zaman üç liradan beş liradan kaçmasınlar. İşin ehli insanlara emanet etsinler. Usta kasaplara kestirsinler yoksa hiç bir şekilde kurbanları kabul olmaz. Bu kadar net söylüyorum. Çünkü kurbanın kesilme şekli, duası, yerine getirilmesi gereken ibadetleri var. Bunların çoğunun yapılması zorunlu. Bunu usta kasapların hepsi bilir ama önüne gelen kasap olduğu için yani yoldan geçen herkes kasap, bu yüzden kargaşa oluyor” dedi.

“YILLARDIR BU SORUNU ÇEKİYORUZ”

Kasapların her yıl bu konular nedeniyle mağdur olduğunu sözlerine ekleyen Arslan, “ Bizim yıllardır muzdarip olduğumuz bir konudur bu. Kimse işi bilmeyen insanlara para vermesin. Sokağın ortasına kıyma makinası kuruyorlar. Bakkal normalde ama kıyma makinesi getiriyor ucuza et çekiyor. Herkes kendi işini yapsın. Yıllardır bunlardan çok çektik halen daha çekiyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ