HABER: TUĞBA AYDIN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programında Et ve Süt Kurumu fiyat düzenlemesine yönelik açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Et ve Süt Kurumu kıyma fiyatının 119 lira, kuşbaşı et için 129 lira olarak belirlendiğini duyurdu. Açıklamanın yankıları sürerken kasaplardaki son durum ise merak konusu oldu. Aydın’ın Efeler ilçesinde 20 yıldır kasaplık yapan Polat Güder, (48) alınan her kararın kasapları olumsuz etkilediğini söyledi.

Polat, fiyat sabitlenmesiyle birlikte kasapların zor duruma düşeceğini dile getirerek; “Et ve Süt Kurumu devletin bir kuruluşudur. Devlet niye kendi vatandaşıyla rekabet eder ki. Madem ucuzlaşacak Türkiye genelinde ucuzlaşsın hep birlikte satalım. Ben devlete vergi ödüyorum. Et ve Süt Kurumu vergi ödüyor mu? Çalışanlarının maaşı bizim vergilerden ödeniyor” dedi.

Et ve Süt Kurumu’nun yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışı kapsamında halka ucuz ve iyi et sunmayı amaçlayan ve Aydın halkı tarafından talep gören Halk Ege Et’e de sitem eden Polat, “ Halk Ege Et de danayı 200 liraya kesiyor ve yine 200 liraya kıyma veriyor. Amacın ne senin diye sorarım” ifadelerini kullandı.

WhatsApp Image 2023-03-23 at 16.23.14 (1)

“DERDİMİZİ ANLATALIM İSTERDİK”

 Kesim fiyatlarının da her geçen gün arttığını sözlerine ekleyen Polat, “Aralık ayının 25’inde 95 liraya dana kesmişim. Aşağı yukarı 85 gün geçmiş. Kestiğimiz hayvanın bıçak fiyatı yani kesim fiyatı 200 lira şu an. 200 lira nerde 95 lira nerde. Kesim fiyatı bile bu kadar artmışken et fiyatları ne yapsın. Gönül isterdi ki direkt Cumhurbaşkanı ile konuşalım derdimizi anlatalım, karşılıklı olarak meseleyi ele alalım ama maalesef ulaşamıyoruz. O kadar CİMER’e yazı yazıyoruz cevap gelmiyor” diye konuştu.

Kasaplarda güncel olarak kıymanın kilosu 295, kuşbaşı etin kilosu ise yine 295 liradan satılıyor.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ