Bursa, Türkiye tarihinde rekor katılım sağlanan Çoklu Branşlar Türkiye Salon Şampiyonasına ev sahipliği yaptı. 7-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleşen organizasyon, genç sporculara yeteneklerini sergileme fırsatı sundu.

Aydın Beşiktaşlılar Derneği Hatay’ı unutmadı Aydın Beşiktaşlılar Derneği Hatay’ı unutmadı

TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU

Kadınlar U18 kategorisinde gerçekleştirilen Pentatlon branşı büyük bir heyecana sahne oldu. Bu branşta, 60m engelli, yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma ve 800m koşusu disiplinlerinde yarışan sporcular, mücadele dolu anlar yaşadı. Türkiye'nin dört bir yanından gelen genç yetenekler arasında en dikkat çekici performansı sergileyen isimlerden biri, Aydın’dan organizasyona katılan sporcu Tuana Akgün oldu. Akgün, olağanüstü bir performans göstererek Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı.

Erkekler U18 Kategorisinde düzenlenen Heptatlon branşı büyük bir mücadeleye sahne oldu. 60m engelli, 60m koşu, yüksek atlama, uzun atlama, gülle atma, sırıkla atlama ve 1000m koşusunu içeren bu zorlu mücadelede, Aydın’dan organizasyona katılan sporcu Koray Uygun kusursuz bir performansla rakiplerini geride bırakarak Türkiye Şampiyonu unvanını elde etti ve kürsünün zirvesine çıktı.

Kadınlar U16 Kategorisinde 60m engelli, uzun atlama ve gülle atma disiplinlerini içeren Triatlon Branşında ise Aydın’dan organizasyona katılan sporcu Öykü Ceylin Tekdal, gösterdiği performansla Türkiye üçüncüsü oldu. Tekdal, azim ve kararlılıkla mücadele ederek bronz madalyanın sahibi oldu ve başarısını taçlandırdı.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ‘’Bu muhteşem organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyor, sporcularımızı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz’’ dedi.