Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, aralık ayında yüzde 1,18 artışla yıllık yüzde 64,27 olarak açıklanan enflasyon verilerine ilişkin, “Kasım ayından itibaren enflasyonda belirgin bir düşüş trendine girdik ve 2022 yılını Orta Vadeli Program hedefimizin altında bir noktada kapatıyoruz. Tüm dünyada zorlu koşullara sahne olan 2022 yılını; yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceleyen Türkiye Ekonomi Modeli’miz sayesinde başarıyla geride bıraktık” açıklamasını yaptı.

Nureddin Nebati, Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre aralıkta yüzde 1,18 artışla yıllık yüzde 64,27 olan tüketici enflasyon verilerini sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımla değerlendirdi. Yıllık enflasyonun düştüğünü belirten Nebati, enflasyonda gerilemeyi sağlayan baz etkisine değinmedi. Vatandaşların, enflasyona karşı uygulanan politikaların etkilerinin gelecek aylarda daha net hissedeceğini kaydeden Nureddin Nebati’nin açıklaması şöyle:

“ENFLASYON YÜZDE 64,27’YE GERİLEDİ: Aralık ayında, aylık bazda yüzde 1,18 seviyesinde gerçekleşen tüketici enflasyonu ile yıllık TÜFE enflasyonu, 20,12 puan düşerek yüzde 64,27’ye gerilemiştir.

2022 YILI ORTA VADELİ HEDEFİN ALTINDA KAPATIYORUZ: Kasım ayından itibaren enflasyonda belirgin bir düşüş trendine girdik ve 2022 yılını Orta Vadeli Program hedefimizin altında bir noktada kapatıyoruz.

ÜRETİCİ ENFLASYONU 38,30 PUAN AZALDI: Aynı dönemde, yurt içi üretici fiyat endeksinin (Yİ-ÜFE) de aylık bazda yüzde eksi 0,24 oranında gerçekleştiğini ve yıllık Yİ-ÜFE’nin 38,30 puan azalarak yüzde 97,72’ye gerilediğini görüyoruz.

2022 YILINI BAŞARIYLA GERİDE BIRAKTIK: Tüm dünyada zorlu koşullara sahne olan 2022 yılını; yatırım, istihdam, üretim ve ihracatı önceleyen Türkiye Ekonomi Modeli’miz sayesinde başarıyla geride bıraktık.

VATANDALARIMIZIN ALIM GÜCÜNÜ KORUDUK: Fiyat artışlarına yönelik aldığımız önlemler ve ücretlerde yapılan iyileştirmelerle vatandaşlarımızın alım güçlerini koruduk. Türkiye Ekonomi Modeli’miz çerçevesinde enflasyona karşı uyguladığımız politikaların birikimli etkilerini önümüzdeki aylarda tüm vatandaşlarımız daha net hissedeceklerdir.

ENFLASYONA KARŞI MÜCADELE DEVAM EDECEK: Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemizi Türkiye Yüzyılı’na hazırlarken enflasyona karşı sürdürdüğümüz amansız mücadelemizde, işsizliğe ve küçülmeye yol açmayan politikaları uygulamaya devam edeceğiz.”