HABER: EKİN KORKMAZ

Efeler Belediyesi'nin Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Efeler Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşti. Toplantıda 5 gündem maddesi görüşülerek ilgili komisyonlara havaleleri yapılırken 6. gündem maddesini oluşturan Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulması maddesi oylanarak komisyona havalesi yapılmadan direkt olarak meclisten geçti. 

"İKİ MAHALLEYİ DÖRT BÖLGEYE AYIRDIK"

Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, meslis toplantısı sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü hakkında bilgi verdi. Kurtuluş ve Güzelhisar Mahalleleri'nde kentsel dönüşümün başlayacağını belirten Başkan Atay, "Bizim bulvardaki yapılarımız çok eski ve dar. Kimi zaman beş kat verilmiş sonra 7-8 kata çıkılmış. Biz kentsel dönüşümü daha önce almış olduğumuz meclis kararı gereğince Güzelhisar ve Kurtuluş mahallelerinde başlatacağız. 2 mahalleyi 4 bölgeye ayırdık. Bu dört bölgenin kentsel dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Bölgesel olarak yapacağız. Belki bulvar gibi birkaç tane daha bulvar olur"şeklinde konuştu.

"KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRMEK ZORUNDAYIZ"

Efeler'de yapıların sağlam olmadığını söyleyen Başkan Atay; "Binalar çok kötü hepsini yıkacağız. İnanın bu depremin bir aşağısı bile burada olsa biz Hatay’dan daha kötü oluruz. Huzur içinde yaşamak için bu kentsel dönüşümü gerçekleştirmek zorundayız. Bunu da bir müdürlükle yapmamız gerekiyor. Bu müdürlüğü organize ettik. Bir daha seçilip seçilmemem önem değil ama bu kentsel dönüşümü yapacağım" dedi.

"BİLİMSEL BİR GERÇEK VAR O DA YAŞADIĞIMIZ İL BİR DEPREM BÖLGESİ"

Başkan Atay gerekli müdürlüğün kurulduğunu belirterek; "Bilimsel bir şey var ve o da yaşadığımız il deprem bölgesi, buradan bir fay hattı geçiyor. Biz kentsel dönüşümü yapalım ki insanlar bizim mahallelerimizde de yapın desin. Bu kentsel dönüşüm kararı daha önce alındı şimdi de Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kuruldu" ifadelerini kullandı.

GÜNCEL HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ