HABER: TUĞBA AYDIN
Sosyal belediyecilik faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Efeler Belediyesi, kentsel dönüşüm uzmanı Dr. Mimar Nihat Şen'in katılımıyla kentsel dönüşüm bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Efeler Nevzat Biçer Nikâh ve Konferans salonunda düzenlenen toplantıya; Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Dr. Mimar Nihat Şen, oda başkanları, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Yaptığı projelerle takdir toplayan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay son yaşanan deprem felaketinin ciddiyetinin Aydın halkına anlatılması ve gereken önlemlerin alınmasına dikkat çekmek için bilgilendirme toplantısının önemli olduğunu vurguladı.

"ÖNCE ZİHİNSEL DÖNÜŞÜM ŞART"

Kentsel dönüşüm uzmanı Dr. Mimar Nihat Şen, 10 ilde etkili olan deprem felaketinin konunun aciliyetini gösterdiğini ifade ederek yapılması gerekenleri anlattı. Kentsel dönüşümün siyasi bir mesele olmadığı, ulusal boyutta yaklaşılması gereken bir mesele olduğunu söyleyen Şen, "Ne yaparsak yapalım önce zihinsel dönüşüm şart. Zihinsel dönüşümü halledemezsek ne yaparsak yapalım değişim olmaz. Kentsel dönüşüm nedir önce onu tanımlamak gerekir. Kentsel dönüşüm, yeraltı ve yer üstü zenginliklerin korunmasıdır. Beşeri ilişkilerin güçlendirilmesidir. İnsan hayatı ve sağlığı için tehlike arz eden bina ve çevrenin yenilenmesidir. Çarpık ve düzensiz bir kentleşmeden daha düzenli kentleşmeye geçmektir. Bir türlü koruyamadığımız yöresel ve milli mimari karakterinin yerleştirilmesidir. Yenilenebilir enerji çalışmalarına hız vermektir"dedi.

"BÖLGE BAZINDA BİR DÖNÜŞÜM OLMALI"

Belediye Meclisinde alınan kararı hatırlatan Başkan Atay, Güzelhisar ve Kurtuluş mahallelerinde kentsel dönüşümün zorunlu olduğunu belirtti. Bölge bazında bir kentsel dönüşümün yapılması gerektiğinin altını çizen Başkan Atay, "Geniş caddeler, geniş park ve yaşam alanlarının olduğu bir bölge yapmamız gerekiyor. Birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü bölgeler, yeni bir planlamayla insanlarımız için cazibe merkezi haline getirilmesi gereken yerlerdir" ifadelerini kullandı.

"DOĞRU OLAN NE İSE ONU YAPACAĞIZ"

Marka şehir söylemine vurgu yapan Başkan Atay, “Biz kentimizi marka şehir yapma konusunda kararlı davranacağız, korkmayacağız. Hiç korkmayacağız ben hiç korkmuyorum. Doğru olan ne ise onu yapacağız. O nedenle kararlıyım. Kentsel dönüşü yapacağım” diye konuştu.  

EFELER BELEDİYESİ HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ