HABER: EKİN KORKMAZ

Efeler Belediyesi sosyal belediyecilik alanında çalışmalarını dur durak bilmeden sürdürüyor. Her alanda varlığını sürdüren Efeler Belediyesi Down Sendromlu çocukları unutmayarak günün anlam ve önemi kapsamında onlara Down Kafe’de etkinlik düzenledi.

Efeler Belediyesi'nin  Aydın +1Down Sendromlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği ile birlikte düzenlediği etkinlikte hem çocuklar hem aileleri  keyifli vakit geçirdi.

Aydın +1Down Sendromlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sena Akar Başkan Atay’a Down Kafe için teşekkür ederken bir de istek de bulundu. Başkan Akar down sendromlu çocuklar için eğitim kurumu istediğini dile getirdi.

Başkan Atay Başkan Akay’ın istediğini geri çevirmeyip yeni bir müjde daha verdi. Başkan Atay yakın zamanda down sendromlu çocukların eğitimi için katkı sağlayacak kurumun da açılacağını şu sözlerle duyurdu; “Bu güneşli ve güzel günde umutlarımızın yeşerdiği bu günlerde birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

BAŞKAN ATAY DEPREMZEDELERİ DE UNUTMADI

Depremzede arkadaşlarımız da var onlara da hoş geldin diyoruz. Burası sizin eviniz hiç merak etmeyin. Adıyaman’da nasıl yaşıyorsanız burada da sizi o şekilde yaşatacağız. Bu bizim dostluk ve vatandaşlık görevimiz.  Bütün Efeler’de yaşayan vatandaşlarımız ile mutlu olacağız huzurlu olacağız hoş geldiniz.

EĞİTİM ALACAKLAR HEM SOSYALLEŞECEKLER

Sayın başkan Down Kafe açılışı için çok teşekkür etti, az oldu dedi bir de eğitimi de istiyoruz dedi. Doğru söylüyor. Ben down sendromlu çocuklarımızın eğitimi için gereken bütün işlemin yapılacağı yeri Down Kafe karşısında ki alana yapacağım.

Ama oranın depreme dayanıklı değil yıkılıp yeniden yapılması gerekiyor. Anıtlar Kurumu’ndan yanıt bekliyoruz. Bunu da bütün arkadaşlarımıza duyurmak istiyorum. Orada eğitim alacaklar burada da hayata tutunmanın göstergesini gerçekleştirecekler. Hepinizi çok seviyorum. Bu çocuklar bize emanet. İyi ki varsınız, hayatımızı, renklendirdiniz güzelleştirdiniz.” diyerek sözlerini noktaladı.

BİR HASTALIK DEĞİL GENETİK BİR FARKLILIKTIR

Aydın +1 Down Sendromlular Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sena Akar da, “Ne mutlu bizlere ki sözünün eri, halkının gerçekten yanında olan bir başkanımız var. İyi ki varsınız. Israrla vurguluyorum, down sendromu bir hastalık değil, genetik bir farklılıktır” diye konuştu.