HABER: TUĞBA AYDIN

Millet İttifakı bileşenlerinden Saadet Partisi Aydın İl Başkanı Fatih Karahan Aydın’daki seçim çalışmalarını değerlendirdi. Seçim çalışmalarını Millet İttifakı ortaklarıyla birlikte gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Karahan, “Cumhuriyet Halk Partisinin ve İYİ Partinin yapmış olduğu programlarda bize hazırladıkları çalışma programı var bu doğrultuda verdikleri görevi yerine getiriyoruz. Gidilmesi gereken mahallelere Cumhuriyet Halk Partisi ile gidip birlikte çalışmalara katılıyoruz. Aynı zamanda kendi üyelerimizle bire bir görüşerek ittifak yapmamızın amacını ve sebeplerini anlatıyoruz. İttifak ortağımız CHP’ye oy istiyoruz. Sadece üyelerimize değil bize oy veren seçmenimize de gidiyoruz. Bize Aydın’da oy veren 8 bin civarı seçmenimiz var ve bu oy verenlerin birçoğunu da tanıyor, biliyoruz. Bu seçmenlerimizin birçoğu ile özellikle bire bir görüşerek 2018 ve 2019 yılında almış olduğumuz oyların CHP’ye aktarılmasını, destek vermelerini talep ediyoruz” dedi.

“BİR OY BİLE ÇOK ÖNEMLİ”

 Seçim çalışmalarının ilk gününden bu yana ortalama 3 bin kişiyle görüştüklerini sözlerine ekleyen Başkan Karahan, “Görüşmelerimizde çekimser ve bu ittifaka oy vermem diyenlerin sayısı yüzde ikiyi bulmuyor. Seçimin son haftasında tekrar bire bir görüşüp ikna edip bu seçmenlerimizin de Cumhuriyet Halk Partisine oy vermesini sağlayacağız. Tahminim yüzde 1 gibi belki bu ittifaka karşı çıkar ve oy vermem der ama onları da ikna etmeye çalışacağız çünkü bir oy dahi çok önemli” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLAYACAĞIZ”

İktidara hazır olduklarını kaydeden Başkan Karahan, “Yeni seçim sisteminde bir oyun bile ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Cumhur İttifakında da görüyoruz AK Parti binde bir dahi olmayan partilere çok büyük tavizler verdi. Cumhur İttifakı, bir ortak metin hazırlamadan uydum kalabalığa bir seçime girdiler. Ama biz 2018 yılından bu yana Millet İttifakı var olan bir ittifak. 2018 yılından sonra son iki yıldır da 6 siyasi parti olarak Türkiye’nin tüm sorunlarını A’dan Z’ye masaya yatırıp çözüm yollarını da ortaya koyarak iki yılda yapmış olduğumuz çalışmalar sonucunda adayımızı ve programımızı çıkardık. Dokuz ana başlıkta ve 2700 madden oluşan bir ortak politikalar metni hazırlayarak seçime girdik. Bizler Millet İttifakı olarak ülkeyi yönetmeye ülkenin sorunları çözmeye ve ülkedeki adaletsizliği ve liyakatsizliği ortadan kaldırmaya, hazır kadrolarıyla inşallah 14 Mayıs akşamı iktidarımızı ilan edip kent meydanında büyük bir coşkuyla Türkiye’deki tüm vatandaşlarımızla bir araya gelerek bu şenliği kutalayacağız” ifadelerini kullandı.  

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ