HABER: TUĞBA AYDIN

Saadet Partisi Aydın İl Başkanı Fatih Karahan, AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten’in Millet İttifakı eleştirilerine sert yanıt verdi. Seçimlerin darbe değil bir hizmet yarışı olduğunu belirten Başkan Karahan, “Öncelikle Dün AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten’in yaptığı açıklamayı büyük bir talihsizlik olarak görüyorum. Kendisinin hukukçu olmasına rağmen hukuk bilgisinin olmadığı açıkça ortadadır. Seçimler bir darbe değil hizmet yarışıdır. Aziz Türk milletinin hükümete ve muhalefette verdiği bir karnedir. Bir hukukçunun kalkıp ta bu şekilde açıklama yapması tamamen talihsizliktir. Yıllarca kendi partisinin kapısından içeri girmeyen biri, Milli Görüş hareketin hiçbir faaliyetinde bulunmayan ve hiç kademesinde görev yapmamış birinin kalkıp da Milli Görüş hareketini eleştirme hakkı olamaz. Dün Erbakan Hocam hayatta iken hocamı yolda bırakanlar bize ders vermeye kalkamaz. Saadet Partisi’nin tarihini geçmişini bu ülkeye yaptığı hizmetleri bilmeyen birinin, bugün bizim ittifakımızı eleştirmeye hakkı olamaz.” dedi.

“ERBAKAN ÜLKEYİ AK PARTİ’NİN ELİNDEN KURTARIN DEDİ”

Koalisyon hükümeti dönemindeki hizmetlere değinen Karahan, “1974 yılında Rahmetli Erbakan Hocam CHP ile koalisyon hükümeti kurmuş ve bu ülkeye en büyük hizmetleri yapmıştır. Kıbrıs Barış Harekâtı, İmam hatiplerin, açılması ekonomik kalkınma ağır sanayi hamlesi gerçekleştirmiştir. AK Parti neredeyse Annan Planı ile Kıbrıs’ı yavru vatan olmaktan çıkaracaklardı. Allah’tan Rum kesimi Annan Planı’nı kabul etmedi. 1980 yılında Erbakan hocam CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muhsin Batur beyi desteklemiştir.1987 yılında Rahmetli Özal’ın bugün AK Parti’nin yaptığı gibi seçim kanunu değiştirmesi sonucu Merhum Erbakan hocam meclis kürsüsünden CHP ve DSP ye çağrıda bulunarak ittifak teklifi yapmıştır. Hocam ömrünün son günlerinde hatta hastanede yattığı dönemlerde bir çok fikir adamı , yazar, gazeteci, akademisyen ve siyasi lider ile görüşerek ne yapın yapın Türkiye İttifakı’nı kurun ve bu ülkeyi AK Parti’nin elinden kurtarın toprak ayağımızın altından kayıyor diye çok mücadele etmiştir. Ayrıca kendileri çözüm sürecinde yaptıklarını çadır mahkemeleri kurarak PKK’lı terör örgütlerini affettiklerini, Diyarbakır da Şivan Perver ile yaptıkları mitingi, Habur sınır kapısından ülkemize otobüsler dolusu bayram havasında alınan teröristleri unutmuş galiba”ifadelerini kullandı.

“BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ”

Cumhur İttifakı’nın kutuplaştırıcı bir dil kullandığını söyleyen Karahan “AK Parti seçimi kaybettiklerini çok iyi biliyorlar ve anlatacak hiçbir şeyleri kalmadığı için sadece kutuplaştırma ve düşmanlaştırma siyaseti yapan Cumhur İttifakı bileşenleri halkımızın dini ve milli duyguları ile oynuyorlar. Artık seçmen bu yalanlara ve iftiralara inanmıyor. Onlar inadına kutuplaşma diyor. Biz Millet İttifakı olarak inadına helalleşme diyoruz. İnadına birlik ve beraberlik diyoruz. Herkes için hak, hukuk, adalet diyoruz ve bu ülkede gerçek anlamda adaleti tesis etmek için iktidara geliyoruz” şeklinde konuştu.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ