HABER: EKİN KORKMAZ
Dünyanın turizm gözdelerinden olan Kuşadası, sezona iddialı başladı. Geçtiğimiz yıl 2 milyonu aşan turist sayısı ile yüzleri güldüren Kuşadası, yeni destinasyonları ile turistlerin ilgi odağı oldu.
Geçtiğimiz günlerde ITB Berlin Fuarı’na giderek yeni temaslarda bulunan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yaptığı açıklamada en az yüzde 25’lik bir artışla yılı kapatmayı planladıklarını söyledi.

2023 SEZONU 2022’YE GÖRE ARTIŞLA GELİYOR
Bulunduğu temasların detaylarını anlatan başkan Ömer Günel, “Fuarda yürüttüğümüz temaslar ve kurduğumuz diyaloglar gösteriyor ki 2023 sezonu 2022’ye göre yüzde 25 bir artışla gelecek. Bu da esnafımız için bereket demek, kentimiz için bereket demek. Fuarlarda tüm çabamız kentimizin avantajlarını anlatmak. Buraya gelecek olan turistin güvenliği ve onları karşılayacak olan esnafımızın güler yüzlülüğünü anlatmak.

TURİSTLERE ALTERNATİF KİŞİŞEL DENEYİM ALANI SAĞLIYORUZ
Bunun yanında turistin en önemsediği şey gittiği ülkede güvenliğin yanında alternatif kişisel deneyim sağlayabileceği alanları bilmek özellikle yeni turizm döneminde bizim fuarlarda yapmak istediğimiz ve yaptığımız bu.” dedi.

TARİHİN EN BÜYÜK RAKAMLARIYLA TURİST ALIYORUZ
Turizm fuarlarının ve kurulan yeni diyalogların önemine değinen başkan Günel, şöyle konuştu; “Ne kadar çok diyalog ne kadar çok tur operatörüyle diyalog içinde olursak kente ilgi o kadar fazla oluyor. Kuşadası tarihinin en büyük rakamlarıyla turist almaya devam ediyor. Bu bir emeğin karşılığı ama bu yetmez her zaman söylediğim gibi turisti kente getirebiliriz ama turisti tekrar bu kente getirmek burada ki esnafımızın, hemşehrilerimizin onlarda yarattığı memnuniyete bağlı. O yüzde bu duygularla, bu ifadelerle 2023 sezonunun tüm kentimize, esnafımıza, hemşehrilerimize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”