Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi Kasım ayı ikinci oturumu Başkan Özlem Çerçioğlu başkanlığında gerçekleşti. Meclise AK Parti Grubu’ndan Neşe Menderes ile Başkan Özlem Çerçioğlu arasında yaşanan tartışmalar damga vurdu.

AK Partili meclis üyesi Neşe Menderes 2022 bütçesi ile ilgili olarak söz aldı. Menderes açıklamasında “tarım için 10 milyon TL ayrılmış. Çevre ile ilgili sıkıntı pek yaşamıyoruz. Ara büyükşehir alanlarında çalışmalar sürdürülmeli. Çevre kirililiği anlamında bi çalışma yapılırsa iyi olur. Karbon gazının azaltılması için güneş enerji santrallerine yatırımlar yapılabilir” ifadelerini kullandı.

Aydın Büyükşehir’in dev bütçesine onay… Aslan payı Fen İşleri’ne!

'BENİ KÜÇÜMSÜYORSUNUZ'
Başkan Çerçioğlu’nun “Kırsal ara büyükşehir ne demek anlamadım?” Sorusuna sinirlenen Menderes “Beni küçümsüyorsunuz. Karşınızdaki insanın psikolojisini bozuyorsunuz. Küçümseyici tavrınızdan rahatsızım” dedi.

Çerçioğlu’nun “neden sizi küçümseyeyim. Neşe hanım sakin olun. Sizden başka kimse sinirlenmiyor” diyerek yanıt verdi. Tekrar söz alan Menderes, “Her defasında bunu yapmayın. Bir kelime çekip burada politika yapmıyorum. Burada Aydın’a katkı sağlamak istiyoruz. Neşeli günler diye yazarsınız” demesi üzerine söz alan Çerçioğlu “sözlerinize dikkat edin. Ben böyle bir şey yazmadım” dedi.

KOTA VERİN SÖZÜNE ÇERÇİOĞLU'NDAN YANIT: GETİRİN MECLİSE ONAYI VERELİM!
Büyükşehir’in kadın çalışan konusunda sınıfta kaldığını söyleyen Menderes, “belediyede yüzde 50 kadın kotası olmalı” sözlerine yanıt veren Başkan Çerçioğlu “Yüzde 50 kadın kotası olmalı sözlerine kendi partinize söyler misiniz? Kaç tane meclis üyeniz, kaymakamınız, valiniz var? Dönün kendinize bakın. Anayasa’nın 10. Maddesinde pozitif ayrımcılığı yapın. Bizde mecliste onay verelim. Kadın haklarından bahsediyorsunuz. İstanbul Sözleşmesi için ne diyorsunuz? İstanbul Sözleşmesi’ni bu hale getirirseniz kadın cinayetleri artar” dedi. Menderes ise “Demokratik bir partiyiz. Yürütme olarak hükümetimiz İstanbul Sözleşmesi’nin hükümlülüklerine yerine getirmektedir” deyince Çerçioğlu “o yüzden mi kadınlar ölüyor?” diyerek yanıt verdi.

"YIKARSAK SUÇ İŞLERİZ"
Tekstil Parkı’ndaki duvarların kaldırılması konusunda çağrı yapan Menderes’e yanıt veren Çerçioğlu “Anıtlar Kurulu’ndan izin alınması gerekiyor. Çünkü tescilli bir bina… Eğer yıkarsak suç işleriz” şeklinde konuştu. 

KARAYOLLARI HİZMETİ ENGELLEDİ
Kentte trafiğin rahatlaması adına kavşak ve battı çıktıların yapılması için harekete geçilmesi gerektiğini söyleyen Menderes “Battı çıktılar, köprülü kavşaklar Karayolları’ndan izin çıkmadı” diyerek yanıt verdi. AK Parti Grubu adına konuşma yapan meclis üyesi Mustafa Arı, “eğer Karayolları 2014 seçimlerinde vaat ettiğiniz battı çıktılar ve kavşaklarla ilgili olarak hazırlanmış projenize engelleme yapıldıysa, bunun bir belgesi varsa bunu bizimle paylaşın” deyince Çerçioğlu, bürokratlarına talimat verdi ve belgeyi meclise sundu. 2015 yılında Karayolları sorumluluğuna ait alanlarda yapılan başvuruya 4 ay sonra yanıt verildiği belirtildi. Verilen yanıtta çalışmaların Karayolları tarafından gerçekleştirileceği belirtilerek öneri reddedildi. Çerçioğlu, Karayolları’na tepki göstererek “6 senede bir tanesi bile yapılmadı” dedi.

Raylı sistemin geliştirilmesi konusunda öneride bulunan AK Partili Menderes’e yanıt veren Çerçioğlu, “nüfus oranımızın düşük olması sebebiyle raylı sistem hizmetlerine başlayamıyoruz. Bu konuyu partinize taşırsanız iyi olur” şeklinde konuştu. 

'SİZ YEREL HALKI TEMSİL ETMİYORSUNUZ'
Sözüne devam eden AK Partili Menderes, hükümet tarafından yapılmak istenen adliye ve hastane yatırımlarının Büyükşehir tarafından engellendiğini söyledi. Menderes açıklamasında “Hastaneler yapıyoruz, adliye binaları yapıyoruz ve siz bunları engelliyorsunuz” sözlerine yanıt veren Çerçioğlu “2002’den bu yana Adliye binası yapılmadıysa sorumlusu ben miyim? Buna kargalar güler. Örneğin Sağlık Bakanlığı, Şehir Hastanesi için başvuru yaptığında hemen gündeme aldık. Böyle bir şey olmadı, olamaz” sözüne karşılık Menderes, Çerçioğlu’na “engelleyen sizsiniz. Siz yerel halkı temsil etmiyorsunuz” şekinde yanıt verdi. Çerçioğlu “Bu halk bana yüzde 54 oy verdi” deyince Menderes  “siz iktidar ile iletişim kurmuyorsunuz” derken Çerçioğlu “Sizinle nasıl iletişim kurulacak?” dedi.

GÜNEL: HALK İSTER, BÜYÜKŞEHİR YAPAR
Tartışmanının ardından söz alan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, AK Partili Menderes’e dönerek “Neşe Hanım sinirlerine hakim olmalısınız. Sizinle meslektaşız. Avukatlık mesleğimiz sakinliği gerektirir. Siyaset makamında sinirlerine hakim olmalısınız. Hakkınızda çıkan haberler takılmışsınız. Muhalif basının yapılan haberlere kafaya takarsınız üç gün kendinize gelemezsiniz. Yerel halkı temsil etmiyorsunuz dediniz. Halkın emrinde bir belediye olarak halkın istediğini yapmaktır. Halk ister, büyükşehir yapar. Neşe Hanım meclis komisyonlarında alınan ve muhalefet tarafından tarafından onaylanan raporlar burada. Hepsi oy birliği ile gelmiş. Yani sizin meclis üyeleriniz de onay vermiş. Ben böyle bir siyaset tarzı hiç görmedim. Hükümetle büyükşehiri kıyaslamak elma ile armudu kıyaslamaktır. Hükümet ile Büyükşehir’in yetkileri bellidir ve kıyaslanamaz. CHP’li belediyeler devletten gelen kamu için yapılacak hizmetler için gecikmesizin gündeme alır. Bu konuda size katılmıyorum” ifadelerini kullandı.

TERBİYESİZ TARTIŞMASI
AK Parti Grubu dına konuşan Mustafa Arı'nın, Çerçioğlu’nun basına dönerek konuşmasının doğru olmadığını söylemesi üzerine yanıt gecikmedi. Başkan Çerçiolu,“kamuoyunu yanlış bilgilendiriyorsunuz. Niye basına dönüp konuşmayayım. Adliyeyi, hastaneyi ben neden engelleyeyim. Buna neden yanıt vermeyeyim” dedi. Meclis üyeleri ile tartışma devam ederken Köşk Belediye Başkanı Nuri  Güler duruma tepkisini salonu terk ederek gösterdi. Güler giderken Başkan Çerçioğlu'na  “bu yapılan terbiyesizlik” dedi ve elindeki belgeleri masasına fırlatarak salonu terk etti. Çerçioğlu da "Sözünüzü size iade ediyorum, sizi kınıyorum” dedi.

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ