HABER: AYŞE YILMAZ

Belediye bandosunun konseri ile başlayan imza töreni, işçilerin coşkulu sloganları ile bayram havasında geçti.  İmza törenine  Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP PM Üyesi, Aydın Milletvekili Bülent Tezcan ile Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Belediye İş Sendikası Aydın Şube Başkanı Hidayet Yaman, CHP’li belediye başkanları, işçiler ve aileleri katıldı.


"BAŞINIZI ÖNE EĞDİRMEYECEĞİZ"

İmza töreninin açılış konuşmasını yapan Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, sendika olarak politika yapmalarının en doğal hak olduğunu, yerel seçimlerde işçinin emekçinin yanında olan siyasi partilerle birlikte hareket edeceklerini söyledi. İşçilere, "Çocuklarınızı namerde muhtaç etmeyeceğiz, başınızı öne eğdirmeyeceğiz" diye seslenen Yurdakul, "Çocuklarımızı namerte muhtaç ettirmeyecek ücretlere kavuşacaksak, adaletli paylaşım olacaksa, demokrasi özgürlük olacaksa ve 85 milyon el ele vererek halay çekecekse bize değer verenleri destekleyeceğiz. Başka yolu yok bunun. Sendikalar özgür olmalı, sendika ben değilim sizsiniz. Hiç kimsenin güdümünde olmamalı. Biz Belediye -İş Sendikası olarak öyleyiz. Siyaset yapanlar veya siyasetçiler yüzü bize dönük bizim de yüzümüz onlara dönük. Gücümüzü emeğimizi oyumuzu onlara verip destekleyeceğiz, daha iyisini bulana kadar. Bunlalrı söylediğimde işine gelmeyenler, "Sendiika siyaset yapar mı?" diyor.  Biz siyaset yapmıyoruz. Ürettiğmizin, hizmetimizin karşılığını alıp çocuklarımızı namerte muhtaç ettirmemek. Bunun adı siyaset değil politikadır. Ben politika yapıyorum. Aydın Büyükşehir Beleidyesi CHP'li. Şimdi burda konuştum, yarın başka yerde 'Belediye -İş Sendikası CHP'yi desteklemiş' derler. Evet destekliyorum; gurur duyuyorum, onur duyuyorum, destekliyorum ve destekleyeceğim de...Bize ve çocuklarımıza kendi .ocukları gibi sahip çıksınlar. Bizden parti fuymak istiyorlarsa; bizim de partimiz var. Belediye-İş'in partisi Lail Türkiye Cumhuriyeti'dir. Liderimiz de Mustafa Kemal Atatürk'tür. Bizi kimse başka yerde konumlandırmasın. Bizimle birlikte yürümek isteyenlerin her zmaan yanında olacağız. Biz kimseye borçlu kalmadık kalmayacağız. İmzalanacak olan toğlu sözleşmenin karşılığını işçilerimiz güler yüzle çalışarak ödeyecek." dedi.  



EN ÇILGIN PROJEMİZ;"SOSYAL BELEDİYECİLİK"

Belediye önünü hınca hınç dolduran işçilere "Ben de sizinle gurur duyuyorum" diye seslenen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "
Başınızı çoluğunuzun çocuğunuzun önünde eğdirmeyeceğim" dedi. Konuşmasında iktidar partisine ateş püsküren Çerçioğlu, Aydın halkının 2019 seçimlerinde yüzde 54 oy ile kendisine teşekkürlerini sunduğunu hatırlatarak, "Genel başkanımız, "Bu sözleşmeden sonra tüm emekçi kardeşlerimiz, Aydın halkına hak ettiği hizmeti  vermekte  herhangi bir şüphe duymayın" dedi.  Hiç bir zaman şüphe duymadım, çünkü, arkadaşlarımız 24 saat çalışıyorlar. Aydın halkına fedakarlık yaparak hizmet ediyorlare. Bu hizmetlerimiz kaşılığında da Aydın halkı 2019 seçimlerinde yüzde 54 ile bize teşekkürlerini sundu; sağolsunlar varolsunlar. Bizler alt-üst yağı olarak çok büyük hizmetler yaptık. Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak bizim çıldığın projemiz, "Sosyal Belediyecilik". Bize hergün en az bin kişi bizi arıyor. "Tenceremizi kaynatamıyoruz, kış geldi odun kömür yok" diye. İşte bundandır, Aydın halkından topladığımız vergilerle Aydın halkına hizmet ediyoruz. 2009 yılından beri belediye başkanıyım. Birgün emeğinizin karşılığını geciktirmeden bankaya yatırdık. Başınızı çoluğunuzun çocuğunuzun önünde eğdirmeyeceğim." diye konuştu. 

"MECLİSİN BÜTÇESİNDE İŞÇİ EMEKÇİ YOK, FAİZ LOBİSİ VAR"

TBMM'de görüşülen bütçe oturumlarında işçinin emekçinin yer almadığını, faiz lobilerine hizmet edildiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis Üyesi ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan " Bugün bizi bayram günü yaşatmak üzere bir araya getirdiniz. İşçinin emekçinin hakkını, alın terini elimizdeki imkanları en iyi şekilde kullanarak verebiliyor olma çabasının gururunu ve onurunu yaşıyoruz. TBMM bir bütçe var ama siz yoksunuz. İşçiler emekçiler yok. O bütçede faiz lobileri, Dolar milyarderleri ve kamu özel işlerinden garantili tatlı karı iktidar tarafından garanti edilen  müteahhitler var. O bütçeden emeğin hakkı yok rantiyeciler var. Ama bugün Aydın'da işçinin emekçinin sözleşmesini imzalıyoruz, ne mutlu bize. Hedefimiz, bu bayramları büyütmek. Ankara'daki bütçenin içine işçinin emekçinin bütçesini sokamadığımız sürece arzu ettiğimiz yaşam standartlarını yakalamamız mümkün değil. O büyük bütçeyi yapmak için yerel seçimlerde verdiğiniz desteği 84 milyon insanımızdan istiyoruz. Her yer bayram yeri olsun"  dedi. 



"YERELDEKİ BAŞARIYI GENELE TAŞIYACAĞIZ, BİZ KAZANACAĞIZ"

İşçileri coşkulu görmekten onur ve gurur duyduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Yerel Yönetimler'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, yerelin başarısını genele taşımak için CHP'nin var gücü ile çalışacağını vurgulayarak şöyle konuştıu; " Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun. 31 Mart'ta demokrasinin her zmaan egemen olduğunu ve sandıkta her türlü baskı ve dayatmaya rağmen irademizin nasıl gerçekleştiğini ispat ettik. Vatandaşın iradesinin üzerinde hiç bir iradenin olmadığını ispatladık. İYİ Parti ile kurduğumuz ittifak başarılı oldu. Türkiye'ye huzur geldi. Buradan Türkiye'ye mesaj veriyorsunuz. emek ile belediye bir araya geldiğinde çok şey aşılır. Belediye başkanımız elindeki imkanları zorlayarak bir ücret sundu. Sendikamız da bu süreci birlikte yürütttü. Bu onuru ve gururu hep birlikte yaşıyoruz. Belediye başkanlarımız sizin alın terinizle ödediğiniz vergileri en iyi şekilde kullandılar, uçuk kaçık proje yapmadılar. Vatabndaşın birincil ihtiyaçlarına göre hizmet verdiler. Onlar da kıskandıkları için sürekli başkanlarımızın yetkilerini elinden alıyor ve gelirleri azaltmaya çalışıyorlar. Yereldeki başarıyı genele taşıyacak olan bir ekip. Ne yaparlarsa yapsınlar, bizim vatandaşa olan sevgimizi engelleyemeyecekler. Aslında bu ülkede kaynak var. Yediğimiz ekmek içtiğimiz sütten vergi veriyoruz. Vergiler nereye gidiyor. Eğer vatandaşa gitöiş olsa bu sıkıntıları yaşamazdık. Her geçen gün vatandaşın maaşı eriyor. Alın terimiz ile ödediğimiz vergiler sarayın etrafındaki 5'li çeteye gidiyor. Ama bu tercih meselesi. Sermayeden yana mısın emekten yana mı? Emekten yana olan belediye başkanlarımız burada. Çiftçimiz, sanayicimiz ve üniversitelerimiz üretecek. Adil bir şekilde paylaşacağız. Üretmeden çıkış yolu yok. "

BİR MÜJDE DAHA... 3 AYLIK FARKLAR HESAPTA

İmzalar atıldıktan sonra bir müjde daha veren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçiooğlu, "Sözleşmeden doğan Ağustos ayından bugüne kadar üç aylık farklarınız saat 15.30 itibari ile hesabınıza yatırıldı. Hepinize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ