Söke'nin en büyük mahallelerinden biri olan ve kanalizasyonu tamamlanan Bağarası'na biyolojik arıtma tesisi yapmak için yer tespiti yapıldı. Bağarası'ndan sonra Sarıkemer ve Güllübahçe de kısa sürede arıtma tesisine kavuşacak.
Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Barış Altıntaş, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Hakan Olkaç, Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, Meclis üyesi Mehmet Çetinkaya hizmet bölgelerinde incelemede bulundu. Ziyarete Bağarası Mahalle Muhtarı Esat Arıcı da eşlik etti. 

“MUTLUYUM, TEŞEKKÜR EDERİZ”

Projenin önemine değinen  muhtar Esat Arıcı; "Buradan öncelikle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu'na ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bağarası'na böyle büyük bir hizmetin ilk adımı atıldığı için çok mutluyum çok teşekkür ederim." dedi.

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

“TESPİTLER YAPILIYOR, TESİSLER YAKIN ZAMANDA HAZIR”

Aydın Büyükşehir Belediyesi Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli de Söke'nin bugüne kadar olmadığı kadar çok hizmeti Başkan Çerçioğlu ile birlikte aldığının altını çizdi. Akkentli, " Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu tarafından yaklaşık 40 bin metre uzunluğunda kanalizasyon hattı yapıldı. Bugün arıtma tesisinin yer tespitini yapıyoruz. Kamulaştırma çalışmalarımızda sona gelindi. Başkan Vekilimiz, ASKİ Müdürümüz, Sayın Meclis Üyemiz Mehmet Çetinkaya ile birlikte buradayız. Özlem Başkanımızın Söke’ye yapacağı hizmetin maliyeti 74 milyonu buluyor. Memleketimize hayırlı olsun."dedi.

“ÇALIŞMALARA DEVAM EDECEĞİZ”

Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çetinkaya da, "Yıllardır özlemini çektiğimiz çok başarılı bir çalışma oldu bu altyapı projesi. Özlem Başkanımız ve emeği geçen tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Son aşamaya gelindi, en kısa süredi bitirilip yeni çalışmalarla devam edeceğiz."açıklamasında bulundu.

“SORUN ÇÖZÜLÜYOR”

Aydın Büyükşehir Bediyesi Başkan Vekili Barış Altıntaş da konuşmasında projenin öneminden bahsetti. Altıntaş, " Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu'nun verdiği sözlerin ilk günden beri hayata geçmesi konusunda bütün ekiplerimiz çok ciddi şekilde çalışıyorlar. Bağarası'nın önemli bir sorunu ciddi maliyetlerle, önemli bir projeyle çözülüyor. Hayırlı olsun Bağarası'na. Çalışmalarımız bütün ilçelerimizde artarak devam edecek." dedi. 

“ÇIKAN SU TARIMSAL SULAMADA KULLANILABİLECEK”

ASKİ Genel Müdürü Hakan Olkaç da projesinin tamamlanması ile birlikte Bağarası Arıtma Tesisi'nin yapımına başlanacağını söyledi. Olkaç, " İleri biyolojik arıtma tesisinden çıkacak su, tarımsal sulamada kullanılabilecek kriterlere uygun olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yayınlamış olduğu kentsel atık su mevzuatına uygun değerlerde su çıkışı olacak. Bağarası'nda hizmetlerimiz hem üstyapı hem altyapı olarak devam edecek. Sırada Sarıkemer ve Güllübahçe var. Sarıkemer de imar ile ilgili bir sorun vardı Haziran ayı içinde inşallah çözülmüş olacak ve hemen onun da proje ihalesine çıkacağız.”