Özellikle Ege Bölgesi’nin önemli kültür etkinliklerinden olan deve güreşlerinin önemli ayağı olan Dünya Kupası güreşleri Aydın Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde gerçekleştirildi.  Ilıcabaşı Ayter Arenası’nda gerçekleşen güreşlerde pehlivan develer maharetlerini sergiledi.

Aydın başta olmak üzere, çeşitli illerden gelen 184 deve kıran kırana mücadele etti. Sabah saatlerinde daylak güreşleri ile başlayan güreşler akşama kadar devam ederken, panayır havasında gerçekleşen güreşlere vatandaşlar ve devecilerin ilgisi yoğun oldu.

Gerek Aydın’da yetiştirilen gerekse İran’dan getirilen develer zaman zaman çırpma, zaman zaman da sağ ve sol teklerini gösterdi. Baştan sona dostluk müsabakaları şeklinde devam eden güreşlerde kıyasıya mücadele yaşanırken renkli görüntüler de ortaya çıktı.

Festivale  Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, CHP İl Başkanı Ali Çankır, ilçe belediye başkanlarının yanı sıra 10 bine yakın vatandaş katıldı. Güreşler öncesinde protokol üyeleri vatandaşları selamladı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yaptığı açıklamada "Festivalimiz, gördüğünüz gibi bir panayır havasında geçiyor. Ama en önemlisi dünden bu yana otellerde yer kalmadı, restoranlar doldu. Esnafımız bu kriz sürecinde gayet memnun. Bu tip organizasyonlar, kentteki esnafımıza güç vermektedir. Millet İttifakı olarak milletvekilleri, belediye başkanları, büyükşehir meclis üyeleri ve ilçe başkanları ile bir aradayız. Her şey çok güzel olacak" dedi.

DÜNYA KUPASI KARŞILAŞMASI
Festivalde, Türkiye'nin dört bir yanından getirilen 95 çift pehlivan deve, karşılaştı. Atça'dan 'Karagözoğlu' ve 'Kılıçbey' isimli develer Dünya Kupası için güreşti. Karşılaşma berabere sona erdi.