Kuşadası Belediyesi Meclisi Aralık ayı 2. Olağan toplantısı Güzelçamlı Düğün Salonu'nda Belediye Başkanı Ömer Günel’in başkanlığında gerçekleşti.

Başkan Günel oturumda 2021 yılında yapılan çalışmaları anlattı. 2022 yılında yapılacak çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

ÇAMLIK GİRİŞİNDEKİ MEZBELELİK GÖRÜNTÜ ORTADAN KALKIYOR
İkiçeşmelik bölgesinde çalışmaların tamamlandığını kaydeden Başkan Günel , Cafer Kotan Parkı’nda yapılacak yeni düzenleme ile toplamda 4 bin metrekarelik alanda taziye evi, oyun parkı, belediye kütüphanesi, anne-baba bakım eğitim merkezi hizmete kavuşacağı kaydedildi. Başkan Günel, proje ile ilgili yaptığı açıklamada “Burası göreve geldiğimizde kamulaştırdığımı 4 bin metrekarelik bir alan… Bu alan İkiçeşmelik’in prılantası oldu. Gecekondu alanlarını yıktık ve kimseyi de mağdur etmedik. Hep eleştiri aldığımız Çamlık girişindeki mezbelelik görüntü ortadan kalkıyor” ifadelerini kullandı.

KULLANILACAK TAŞA ESNAF KARAR VERECEK
Turist çarşıların hemen hemen tamamının yenilendiğini, Sadece Grand ile Orient Bazaar alanındaki çalışmaların yetişmediğini ancak önümüzdeki yılda çalışmaların tamamlanacağını kaydeden Başkan Günel “Planımızı, programınızı yaptık, esnafımızla nasıl bir taş türü kullanacağımızı kararlaştıracağız. Gölge ile ilgili esnafımızı çatı sunumlarını da yapacağız. Hoşlarına giderse Ocak’ın ilk haftasında başlayacağız. Bu aslanda daha çok granit kullanacağız. Trafo gücünü arttıracağız ve aydınlatmayı güçlendireceğiz. Ağaçlandırma çalışmalarımız da olacak. Çatı ile ilgili perval çatı sistemini önereceğiz. Limana kadar olan kısım yapılacak. Yaptırdığımız ama koyacak yer bulamadığımız Öküz Ahmet Paşa Heykeli’ni de bu bölgeye koyacağız. Cephelerin de yapılmasını sağlayacağız. 2390 metrekare zeminimiz var ve aydınlatma sistemini yeniliyoruz. Burayı Boklu Dere Yokuşu’na bağlayıp eski mahalleye gireceğiz” şeklinde konuştu.

50 YILDIR GİRİLMEMİŞ YERLERE GİRİLECEK
Hacıfeyzullah, Dağ, Camiatik, Alacamescit mahallerinde yapılacak alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile ilgili olarak plan notu değişikliği kabul edildi. Bölgedeki ara sokaklarda doğal taş yerine begolit taş kullanarak maliyetleri düşürmek istediklerini söyleyen Başkan Günel, “Plan notunun değişmesi ile bu alanın tamamını yapma şansımız doğdu. Kervansaray’ın olduğu yerden başlayacağız. Buradan 7 Eylül Caddesi’ne kadarki bölgeyi granit taşlarla yenileyeceğiz. 7 Eylül Caddesi dahil… 40 bin metrekarelik bir alan ve 4 bin metre yağmur suyu hattı var. 50 yıldır girilmemiş Dağ, Camiatik, Alacamescit, Hacıfeyzullah mahalleleri gibi alanlarda alt yapı-üst yapısı ile tamamlayacağız” açıklamasını yaptı.

KENT MEYDANI OLMAYAN BİR TURİZM KENTİYİZ
Kent Meydanı Projesi hakkında da konuşan Başkan Günel, “Kent Meydanı projemiz en çok önem ve beni en çok heyecanlandıran verdiğim projelerden birisi. Kent meydanı olmayan bir turizm kentiyiz. Bunu hızla gerçekleştirmemiz gerekir. 20 bin metrekarelik alanda bölgedeki AK Parti, CHP, İYİ PARTİ binalarının olduğu alan da bu projede değerlendirecek. Jandarma maalesef bu alanındaki yerini vermedi” dedi.

Başkan Günel açıklamasında şunları söyledi:

Yedi Eylül İlkokulu çevresinde ise asfaltlama çalışması yapılacak. Altyapıyı ASKİ, üst yapıyı biz yapacağız. Türk Telekom, ime suyu hatları yenilerek gidiyor.

Behice Boran Parkı civarında ise çalışmalarımız yoğunlaşıyor. Parkı bitirmek üzereyiz ve tüm zemini yeniden yaptık. Park alanları ile taş duvarları dahi yeniden yaptık. Ocak sonunda teslim edeceğiz.

Davutlar’da iki hizmeti az almış mahallemiz var. Birisi İkiçeşmelik, diğeri Davutlardı. Davutlar’da 38 bin metrekarelik alanda çalışmayı tamamladık. Karayolları ilk defa bir şey yaptı. Bu konuda AK Parti ilçe başkanına da teşekkür ediyorum. Kuşadası’nın Davutlar’a girişten Güzelçamlı çıkışına kadar olan yol yapım çalışmasını bize devretti. Davutlar’ın tamamını yapsak da merkez caddeyi yapmazsak vatandaşımız çalışmayı fark edemiyor. Orayı yapalım ki yaptığımız gözüksün, kentimizin değiştiğini de vatandaş görsün istiyoruz. Binlerce kişi Milli Park’a gitmek için bu yolu kullanıyor. Orta refüjleri, kaldırımları ve peyzaj alanlarını da yapıyoruz.

Güzelçamlı en çok talep gelen bölge. Haklı talepleri vardı. Özer Türk Caddesi’nde bu bölgede altyapıyı ASKİ yapacak. Üst yapı biz de… Ekolojik Gündüz Çocuk Bakımevi ve Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’nin temelini attık. 2022’de açmış olacağız. Kampinova’da ihale süreci ise devam ediyor.

Alaçam Sokak ve çevresinde yağmur sularının birikmesi ile ilgili sorun yaşayan 22 bin metrekarelik bir bölge… Çevreyolu’ndan akan sular da bu bölgeye iniyor maalesef… Bu bölgeyi komple yapıyoruz. Yağmur suyu hattı ile ilgili imalat tamamlandı. Üst yapı çalışmalarımız tamamlanıyor.

Dağ Çiçeği İstinat Duvarı Yolu… Burası 10 yıllık sorun. Çin Seddi gibi istinat duvarı çalışması çıktı burada. Arkada bir bölgede park yaptık ve asfaltlamayı tamamladık. Böylece sorun çözüldü.

Kuşadası Spor Yaşam Merkezi, açık yeşil amfi tiyatro, kültür merkezi, engelsiz yaşam merkezi ve ticari ünitelerden oluşacak. Kente kazandırılacak yepyeni bir yaşam alanı olacak. Büyükşehir’in yaptığı Tariş alanı ile birlikte yepyeni bir yaşam alanı açılacak. Tariş alanı ile birlikte Sosyal donatı alanları hariç 13 bin metrekarelik yaşam alanı gelecek şehir merkezine…