Efeler Belediyesi Aralık ayı birinci olağan meclisi Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay öncülüğünde toplandı.

Toplantıda üç ayrı müdürlükte yaşanan ödenek yetersizliği ile ilgili olarak ek taslak bütçe oluşturulması konusu Plan, Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meşrutiyet ve Cumhuriyet mahallelerinde bulunan temel eğitim tesisi statüsündeki iki ayrı parselin ortaokul eğitim alanı statüsüne çevrilmesi için de komisyona sevk edildi.

BÜYÜK MENDERES HAVZASI İÇİN GİRİŞİM
Büyük Menderes Havzası’nda yaşanan kirlilikle mücadele kapsamında sorunların çözümü için projeler geliştirilmesi ve ıslah çalışmalarının sürdürülmesi için nehre komşu belediyeler ile Büyük Menderes Nehri Belediyeler Birliği kurulması ve kuruluş işlemleri için de girişimlere başlanması için mecliste oy birliği ile karar verildi. Birlik başkanlığının Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay tarafından yürütülmesi kararlaştırıldı.

Başkan Atay konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Büyük Menderes'in temizlenmesi konusunu çok önemsiyoruz. Kurulacak komisyona her partiden birer kişi alacağız. Herkes, her ilçe bu işin içinde olacak. Burasının temizlenmesi bizim ya da tek başına Aydın Büyükşehir’in yapacağı bir iş değil. Yaklaşık 500 kilometre içerisinde seyir halinde… Bu bölgeye hayat veren, hepimizin yaşadığı ve yediğimiz-içtiğimiz gıdaları sulayan bir nehir bu. Hepimiz bu konuda duyarlılık sergilemeliyiz. Öncülüğünü biz yaptık. Nehrin çıktığı yerden döküldüğü yere kadar olan tüm belediyelerle bu birliğin kurulmasını sağlayacağız” dedi.

BAŞKAN ATAY SİTEM ETTİ: MİLLİ EMLAK 166 METREKARE YERİ VERMEDİ
Mimar Sinan Mahallesi’nde kurulmak istenen Kitap Kafe için Milli Emlak Müdürlüğü’nden istedikleri 166 metrekarenin verilmediğini ve meclisten kamulaştırma kararı geçirmek zorunda kaldıklarını söyleyen Başkan Atay, “Milli Emlak tahsisini vermedi, bize 'kamulaştıracaksak kamulaştır' dediler. Biz de bu kamulaştırma kararı alındı. 166 metrekareyi bize çok gördüler. Biz Yahya Kemal Bayatlı’da, yaşlılar yurdunda kendi arsamızı gerekli bakanlıklara ücretsiz verdik. 166 metrekarelik yeri 'şartlı bağışlayın' desek bile yapmadılar” açıklamasında bulundu

Başkan Atay ayrıca Kariyer Merkezi'ne yapılan başvurular ile ilgili de bilgi verdi. Başkan Atay, "220 işveren firması bize başvuruda bulundu. 2 bin 103 kişi bize başvuruda bulunmuş. Şu an 190 aktif ilan bulunuyor. 8 vatandaşımız kariyer merkezimiz sayesinde iş olanağına kavuştu. Bu sayı ilerideki günlerde umarım daha da artar" ifadesini kullandı.

HABER: ENDER ALDANMAZ

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ