HABER: DENİZ ZOR

Efeler Belediye Başkanı Mehmet fatih Atay’ın önem verdiği ilk yardım eğitimi bu sefer de gazetecilere yönelik yapıldı.  Aile Hekimi Dr. Hayati Çakır’ın verdiği eğitimde, ilk yardımın neden önemli olduğu, nasıl olması gerektiği, hayat kurtarma zinciri, doğru kalp masajı ve OED (Otomatik Eksternal Defibrilatör) cihazının ayrıntıları anlatıldı.

Efeler Belediyesi Sağlık İşleri ve Mezarlıklar Müdürü Dr. Eralp Atay'da bugüne kadar belediye tarafından yapılan ilk yardım eğitimlerinin öneminden bahsetti.  Atay, eğitimlerin devam edeceğini söyledi.

“FARKINDALIK HAYAT KURTARIR”

Gazetecilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerin ardından konuşan Dr. Hayati Çakır, “ 2019 yılında toplam 35 kişi öldü. Bu ölümlerin büyük çoğunluğu ilk yardım ile önlenebilirdi.' dedi. Ayrıca 'Böyle seminerler katılımcılar istekli olunca daha iyi aktarılıyor. Farkındalık artıyor. Norveçte 10 kişiden 7 si ilk yardım sertifikasına sahip. Çocukluklarından itibaren öğrenmeye başlıyorlar. Bu hayat kurtarmak. Bizler de bu seminerler ile farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Farkındalık olmadan diğer adımlara geçilmez' dedi.

Eğitimin ardından Müdür Eralp Atay, Dr. Hayati Çakır ve gazeteciler hatıra fotoğrafı çekildiler.