Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanvekili Evrim Karakoz başkanlığında gerçekleşti.

Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonları’nda alınan kararlar ele alındı.

Didim, Germencik, Köşk, Koçarlı ve Sultanhisar ilçelerinin Enerya Aydın Gaz Dağıtım lisansı kapsamına alınması konusu mecliste onay aldı. 5 ilçeye doğalgaz hizmetinin sağlanması için önemli bir adım atılmış oldu.

İLLER BANKASI'NDAN 295 MİLYONLUK KREDİYE OY BİRLİĞİ
Ayrıca Didim-Akbük, Fevzipaşa, Denizköy Mahalleleri Kanalizasyon Ana Kuşaklama Kolektörü İnşaatı, Buharkent Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı, Buharkent İçme Suyu ile Atıksu Artıma Tesisi İnşaatı, Söke’de Kısmi Kanalizasyon Şebeke ve Kolektör Hattı, Savuca ve Yenidoğan Mahalleleri Kanalizasyon ve Şebeke Hatları, Saz Mahallesi Kanalizasyon Terfi Hattı İnşaatı, Güllübahçe İlave Kanalizasyon İnşaatı ve Köşk Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı’nın yapımında kullanılması için İller Bankası’ndan kredi çekilmesi konusu gündeme geldi. Oybirliği alınan karara göre belediyenin yasal paylarının garantör olarak kullanılacak ve işlemlerin sürdürülmesi için yetki Başkan Çerçioğlu’nda olacak.

ŞOV YAPMA TARTIŞMASI
Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı, doğalgaz konusunda daha önce belediye meclisinde Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile yaşanan tartışmayı hatırlatarak “halkımızın doğalgaz fırsatından yararlanacak olmasının mutluluğu içerisindeyiz. Doğalgazı olmayan ilçeler için grup olarak biz önerge vermiştik. Önerge bugün komisyon kararının okunduğu şekliyle hatta daha azını kapsayan şekliyleydi. Önergede doğalgaz şirketinin kazıları sonrası ilçe belediyelerinin sorumluluğunda olanlar ilçe belediyelerinin, büyükşehir sorumluluğunda olanların büyükşehir tarafından yolların eski haline getirilmesi konusunu önermiştik. Konuyu gündeme getirdiğimizde de sayın Çerçioğlu, büyük bir feveranla 'Siz kar amacı güden bir özel şirkete –ki yüzde 10’unan büyükşehir ortaktır- kamu kaynaklarını aktarma kastı yürütüyorsunuz. Buna fırsat vermeyiz' denmişti. Bugün geldiğimiz noktada halka hizmet maksadıyla o günkü siyasi çıkışları ile bize göre şov olarak gördüğümüz davranışından vazgeçtiğini görmüş olduğundan mutluluk duyuyoruz. Kendisine Aydın halkına hizmet noktasında bu noktaya gelmesi konusunda teşekkür ediyoruz” dedi.

Arı’ya yanıt veren Evrim Karakoz ise “Mevzuata göre hareket etmek zorundayız. O günün mevzuatı ile bunu yapmamız mümkün değildi. Sonrasında mevzuatın değişmesi ile mümkün hale geldi. Sayın başkanımız şov yapmaz, hizmet üretir. 3 dönemdir başkanlık yapması da bunun en önemli örneğidir” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ