HABER: ENDER ALDANMAZ
Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi Aralık Ayı Olağan  Meclis Toplantısı Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir Meclisi'nin ikinci kez ağırlandığı Kuşadası’ndaki Pera Düğün Salonu’nda düzenlenen mecliste ilk olarak Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (ASKİ) gündemleri ele alındı. ASKİ tarafından yapılması planlanan altyapı çalışmaları için İller Bankası A.Ş.’den kredi alınması hususu görüşüldü.

ALT YAPIYA KREDİ İÇİN VİZE
Buna göre Didim-Akbük, Fevzipaşa, Denizköy Mahalleleri Kanalizasyon Ana Kuşaklama Kolektörü İnşaatı, Buharkent Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı, Buharkent İçme Suyu ile Atıksu Artıma Tesisi İnşaatı, Söke’de Kısmi Kanalizasyon Şebeke ve Kolektör Hattı, Savuca ve Yenidoğan Mahalleleri Kanalizasyon ve Şebeke Hatları, Saz Mahallesi Kanalizasyon Terfi Hattı İnşaatı, Güllübahçe İlave Kanalizasyon İnşaatı ve Köşk Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı’nın yapımında kullanılması için kredi çekilmesi oybirliği ile kararlaştırıldı.

5 İLÇEYE DOĞALGAZ İÇİN LİSANS 
Mecliste ayrıca Didim, Germencik, Sultanhisar, Koçarlı ve Köşk ilçelerinin Enerya Aydın Gaz dağıtım lisansı kapsamına alınması kararlaştırıldı. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun değerlendirilmesinin ardından 5 ilçede doğalgaz çalışmalarının başlaması sağlanacak.

BEDAVA ELEKTRİK TARTIŞMASI
Gündem dışı görüşmelerde söz alan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Mustafa Arı, “bedava elektrik” konusunu gündeme getirdi. Arı, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şanlıurfa’da muhtarlar ve STK'larla yaptığı toplantıda 'çiftçinin en büyük sorunlarından birisi elektrik faturalarıdır. Şanlıurfa’nın büyükşehirini verin, elektriği bedava verelim' demiştir. Kılıçdaroğlu’nun verdiği söz üzerinden Aydın Büyükşehir’in çiftçinin vatandaşa elektrik desteği yapılacak mıdır?” sorusunu Başkan Çerçioğlu’na iletti ve yanıtın yazılı biçimde kendilerine verilmesini istedi.

Soru üzerine Çerçioğlu, sözlü yanıt vereceğini aktardı. Çerçioğlu açıklamasında “Genel Başkanımız ‘Urfa Büyükşehir’i bize verin diye cümleye başladı. Yerel seçimden önce ne var, genel seçimler var. Kılıçdaroğlu o gün tam olarak şu sözü söyledi: ‘Genel seçimlerde dostlarımızla iktidar olduğumuzda kullanılmayan tarım arazisi olmayan yerlerle güneş panelleri koyarak çiftçinin enerjisini ücretsiz vereceğiz’ dedi. Yani 'önce iktidar olacağız' dedi. Şanlıurfa’da, Aydın’da güneş panelleri kullanarak üreticiye ücretsiz elektrik vereceğiz. Sadece Urfa’da değil 81 ilde kullanılmayan tarım arazilerine güneş panelleri koyacağız” dedi.

Mecliste “kullanılmayan arazilere güneş paneli konulamamasının sebebi nedir?” sorusuna da yanıt veren Çerçioğlu, “Şu an AKP engel oluyor. AKP her işimize engel oluyor. En kısa sürede yetkiyi verin, neler oluyor görün” ifadelerini kullandı.