Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nin kendi imkan ve kadrosuyla hazırladığı “Bil Bul Ankara” ve “Ankaralı Öyküler” kitapları Başkentli çocuklarla buluştu. Başkent 153 Çağrı Merkezine gelen yoğun talepler üzerine hazırlanan kitaplar ilk olarak Büyükşehir Belediyesine bağlı Çocuk Kulüplerine üye olan ailelerin çocuklarına dağıtılmaya başlandı. Pandemi süreci nedeniyle kitaplara “ankara.bel.tr” adresinden de ulaşılabiliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın Başkent’in tarihini ve kültürünü gelecek nesillere aktarmak ve kent tarihini anlatmak amacıyla hazırladığı kitaplar çocuklarla buluştu.

Başkent 153 Çağrı Merkezi’ne çocuklar ve ailelerinden gelen yoğun talep üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, “Bil Bul Ankara” ve “Ankaralı Öyküler” isimli iki kitap hazırladı. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KİTAPLARI KENDİ İMKANLARI VE PERSONELİYLE HAZIRLADI

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi’nin kendi imkanları ve personeli tarafından 9 ile 13 yaş grubu arasındaki çocuklara hitap edecek şekilde hazırlanan kitaplarda, nostalji köşesinden kültürel zenginliklere, Ankara’nın müzelerinden hayvanlar alemine kadar birçok bölüme yer verildi.

Öykü yazarlığını Metin İpek ve Buse Sena Şahin’in, resimleme çalışmalarını ise Ramazan Türkmen ve Aylin Aydaş’ın yaptığı kitaplar, ilk etapta Büyükşehir Belediyesi Çocuk Kulüplerine üye olan çocuklara dağıtıldı.

ÇOCUKLAR VE VELİLERDEN KİTAPLARA TAM NOT

Pandemi koşulları nedeniyle talepte bulunan ailelerin evlerine götürülen kitaplar çocuklardan tam not alırken, ebeveynleri ise memnuniyetlerini dile getirerek Başkan Mansur Yavaş'a teşekkür etti.

Çocukların gelişimini, el becerilerini ve kitap okuma alışkanlarını artırmaya yönelik olarak hazırlanan kitaplar, Büyükşehir Belediyesi resmi internet sitesi “ankara.bel.tr” adresi üzerinden de indirilerek okunabilecek.