HABER: TUĞBA AYDIN

AK Parti Aydın Milletvekili Adayları, Aydın'da görev yapan basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Seçim öncesi gündeme ve seçim çalışmalarına yönelik konuların konuşulduğu programda, AK Parti Aydın Milletvekili Adayları Mustafa Savaş, Seda Sarıbaş, Ömer Özmen, Mustafa Abak, Umut Tuncer, Murat Gün, Mehmet Arkun, Duygu Göğde ve AK Parti Aydın İl Başkanı Gökhan Ökten basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

ÖKTEN'DEN SOYLU'YA DESTEK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ’14 Mayıs seçimlerinde Millet İttifakı’nın kazanması halinde bunun siyasi bir darbe olarak görecekleri’ söylemini nasıl değerlendirdikleri sorusuna yanıt veren Başkan Ökten, “Türkiye’ye Recep Tayyip Erdoğan’a darbe ve farklı yöntemlerle, demokratik yöntemlerle yapamadıklarını daha önce de denediler. Bunların arkasında kimin olduğunu da biliyoruz. Fetö, Amerika, PKK bunları denediler beceremediler.  Aslında Millet İttifakı yapısına baktığımızda sayın bakanımızın söyleminin boş olmadığı direkt ortaya çıkıyor. Bu masanın kuruluş felsefesi bu aslında. Bu yöntemlerle yapmadığımızı vatandaş nezdinde acaba bunların hepsini bir araya getirerek yapıp yine Türkiye’yi zayıflatabilir miyiz diyorlar” dedi.

“ÜST AKIL ONLARI YÖNLENDİRİYOR”

Millet İttifakı bileşenlerini eleştiren Başkan Ökten, “Bakıyorsunuz bir Saadet Parti’si var masada hangi fikirde buluştukları belli değil. Onun dediğini aslında o karşılamıyor ama sonuç Recep Tayyip Erdoğan gitsin. Orada buluşuyorlar. Bizden kopup gidenler var şu an onlar yüzde sıfırlı rakamlardalar. Onların da masada açıklamalarına, duruşlarına baktığımızda örtüşmeyen konular var ama birleştikleri tek nokta yine Recep Tayyip Erdoğan gitsin. Bunları birlikte oturtan, stratejiyi geliştiren üst taraf. Onlar Amerika’ya dayanıyor, bir ucu Fetö’ye dayanıyor bir ucu da aktif sahada çalışıyor HDP-PKK. Bunların amacı bu. İHA-SİHA dokunulmaz değil deyince bize dokunuyor. Niye yerli ve milli olan bir şeyle gurur duymuyorsunuz bunu artıracağız diye bir çabanız yok da bununla mücadele edeceğiz şeklinde bir açıklama yapıyorsunuz. Orda işte üst akıl onları yönlendiriyor” diye konuştu.

SİYASET HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ