Cem Tilaver, 1998 yılında Aydın'ın Söke ilçesinde doğdu. İlk ve Ortaokul öğrenimini Söke Atatürk Orta Okulu'nda tamamladı. Eğitim ve öğretim hayatına sürekli olarak devam eden Tilaver, sonrasında meslek sahibi olmak için “Bayan Kuaförü” ve “Saç Sanatçısı” olarak çalışmaya başladı. 

“Bayan Kuaförlüğü” sektörüne Aydın Söke'de  2014 yılında başladı. Dünya markaları ile çalışarak mesleki kariyerinde  önemli adımlar attı. Söke'de başladığı mesleğine İzmir'de devam etti.  Mesleki gelişimine önem veren Cem Tilaver, Schwarzkopf - L’oreal Paris gibi dünya markalarının eğitimlerini tamamlayıp katılım belgeleri ve diplomalar aldı. Yetenek ve becerilerini farklı  ülkelerde ve illerde bir süre yürüttü.  Azerbaycan-Gürcistan ve Budva gibi ülkelerde de sanatını icra etti. 

2022-2023 Azerbaycan Kuaförlük Birinciliği - Gürcistan Saç Sanat Tasarım 2. Ligi alan Cem Tilaver, çalıştığı her işletmede, ilde ve ülkede sanatına ve mesleğine imzasını atmış bir kişi olarak çalışma hayatına devam etmektedir. 

Öte yandan, birçok set ve dizilerde Saç Sanatçısı olarak görev almıştır. Meslek hayatına tutkuyla bağlı olan Cem Tilaver, mesleki kariyerindeki yıldızları çoğaltmak için sürekli sürekli olarak eğitimler almaktadır. Mesleğindeki yeniliklere ve gelişimlere açık bir kuafördür. Yurt içi ve yurt dışındaki mesailerinden sonra tercih edilen bir usta ve sanatçı olmuştur. 

Cem Tilaver, 2023 yılının Nisan ayından bu yana  Çağatay Bağsürer’de  renklerdirme uzmanı olarak mesleğine ve sanatına devam etmektedir.