Bodrum Belediyesi ve Bodrum Halk Oyunları Gençlik Spor Derneği, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Turgutreis Atatürk Meydanı’nda halk oyunları gösterisi düzenledi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen zeybek ve harmandalı gösterisine çok sayıda yurttaşın yanı sıra Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras da katıldı. Atatürk Meydanı’na gelerek yurttaşların bayramını kutlayan Başkan Aras, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı topraklar olan Afyon ve Kütahya’ya gittiğini ve bir harp okulu mezunu olarak çok farklı duygularla orada bulunduğunu söyledi. Aras, “Sizlerin ve çocuklarımızın sayesinde Türkiye Cumhuriyeti hep var olacak” diyerek tüm katılımcılara teşekkürlerini sundu. 

Büyük Zafer’in 100. yılı dolayısıyla bugün sabah saatlerinde resmi tören düzenlendi. Bodrum Kaymakamlığı tarafından Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma programına, Muğla AKP Milletvekili Yavuz Demir, Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Garnizon Komutan Vekili Kara Pilot Binbaşı Selim Ramazan Akkaş, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Faruk Güneş, gaziler, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, kolluk kuvvetleri amirleri, sivil toplum örgütleri ve yurttaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Çelenk sunma programı, kaymakamlık makamında tebriklerin kabulü ile devam etti.   

KUTLAMALAR MANGA VE KENT ORKESTRASI'YLA DEVAM EDECEK 

Zafer kutlamaları bu akşam Bodrum Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda eş zamanlı olarak düzenlenecek konserlerle devam edecek. Saat 20.00’de yapılacak olan Fener Alayı yürüyüşü Bodrum Milta Marina önünden başlayarak Bodrum Belediye Meydanı’nda son bulacak. Saat 20.30’da ise yine Bodrum Belediye Meydanı’nda Manga ve Karaova Mahallesi Cumhuriyet Meydanı’nda Bodrum Kent Orkestrası konser verecek.