İzmir’in Tire ilçesinde çiftçileresu dağıtımı yapan S.S. Tire Karateke Köyü Sulama Kooperatifi’ne üye çiftçilerin, şirketimize bireysel elektrik aboneliği bulunmamaktadır. Çiftçiler elektrik ödemelerini kurumumuza değil, S.S. Tire Karateke Köyü Sulama Kooperatifi’ne yapmaktadır. Ancak çiftçilerin elektrik kullanım bedellerini kooperatife ödemesine rağmen kooperatifin şirketimize ödeme yapmadığı tespit edilmiştir.

Görevli elektrik tedarik şirketi olarak, daima bağlı olduğumuz yasal mevzuat ve yükümlülükler çerçevesinde hizmet verdiğimizi bildirmek isteriz.  Habere konu olan abonemize elektrik tüketim bedeline dair borcunu ödememesi sebebiyle, 25.01.2021 tarihinde mevzuat kapsamında ön bilgilendirme yapılarak, borcunu ödemediği takdirde serbest tüketici sözleşmesinin sona erdirileceği aktarılmıştır. Kooperatifin çağrılara cevap vermemesi üzerine, imzalamış olduğu serbest tüketici sözleşmesi 31.01.2021 tarihinde sona ermiştir. 

Mevzuat gereği otomatik olarak düzenlenen, 01.02.2021 tarihli perakende satış sözleşmesi kapsamında ise yeni güvence bedeli talep edilmiştir. Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında talep edilmesi gereken güvence bedelinin 15 gün içerisinde ödenmesi gerektiği, kooperatif yetkililerine aktarılmıştır. İyi niyetli ve uzlaşmacı tutumumuzla, bu bedel için aboneye, bugün de hala geçerli olan, taksitlendirme veya teminat mektubu ile tahsilat seçenekleri sunulmuştur. Ancak kooperatif, ödeme alternatifleri sunulmuş olmasına rağmen güvence bedelini son ödeme tarihi olan 15.02.2021’e kadar ödememiş ve enerji kesim işlemi gerçekleştirilmiştir. 

Konuyla ilgili açıklamalarımıza mecranızda yer vermenizi rica eder; kamuoyunun beklentilerini dile getirirken hizmet sağlayıcı olan taraf olarak bizlerle temasta kaldığınız için teşekkür ederiz.

Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ