Yerel seçimde İYİ Parti’den başkanlık koltuğuna oturan Aydın’ın Nazilli ilçesinin Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın sürpriz bir şekilde AK Parti’ye geçmesinin yankıları sürüyor. Belediye başkanı transferiyle gündeme gelen Nazilli’de şu sıralar gündemde olan bir diğer konu ise il statüsüne geçilmesi. Nazilli’nin il olma ihtimalinin yanında İzmir’e bağlı Ödemiş-Kiraz ve Beydağ ilçelerinin de bu sınıra dahil edilmesi fikri yeniden hareketliliğe neden oldu.

www.egedesonsoz.com'da yer alan habere göre, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Nazilli’nin il olması konusunu değerlendirirken belediye başkanı transferine ilişkin soruları yanıtladı. Egedesonsöz’e konuşan Başkan Çerçioğlu, “Karar verici ben değilim. Demokrat Parti zamanı konuşulmaya başlanan bir meseledir Nazilli’nin il olması… Aydın Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi olunca Nazilli de Aydın’ın ikinci büyük ilçesi konumuna geldi. Ben Nazilli’nin il olmasına karşı çıkmıyorum ancak şu anda böyle bir konu yok. Ben Nazilli’nin il olması ya da olmaması konusunda bazılarının düştüğü duruma düşmek istemem. Yıllarca siyasetçiler Nazilli halkına doğruyu söylemedi, kendi siyasi gelecekleri için Nazillili’yi kandırdı. İl olacak dediler ancak Nazili il olmadı. Ben kendim bireysel siyasetimde hiçbir zaman Nazilli’ye il olacağının vaadini vermedim. Eğer iktidar partisinde olsaydım ve bunu yapacak güç olsaydı o zaman durum başka olurdu. Ancak ben yapabileceğim şeylerin vaadini veririm yapamayacağım şeyleri neden vaat edeyim? Bu konu ayrıca bizim yüreğimizde bir yaradır. Kırk yıl boyunca bizleri, Nazillileri kandırdılar Nazilli il olacak diye. Bir siyasetçi olarak asla bu duruma düşmek istemem. Çünkü ben bir vatandaş olarak 40 yıl boyunca kandırıldım. Bu yüzden siyasetçi olarak kandıran pozisyonuna düşmek istemem. Sadece Nazilli’nin il olması için demiyorum ben yapamayacağım bir işin vaadini vermem” dedi.

Başkan Çerçioğlu, “Eğer böyle bir vaat vermiş ve bundan önce konuşmuş olsaydım insanlar sorardı. İktidar olduktan, yarından sonra insanlar kalkıp sormayacak mı bana, soracaklar. Şu anda karar verici ben miyim? Değilim... Partimiz karar verici konuma geldiğinde Nazilli halkına sorarız ‘siz il olmak ister misiniz’ diye görüşlerini alırız. Eğer istenirse o zaman gerekli mercilere götürür bu projeyi konuşuruz. Ancak şuanda bu konumda olmadığım için ve yıllardır da bizlere bu konuda elma şekeri gösterip oy istendiği için asla o konuma düşmem” ifadelerini kullandı.

YATIRIMLARI SIRALADI

Nazilli ilçesine yapılan yatırımlara ilişkin bilgi de veren Başkan Çerçioğlu, “Aydın, Büyükşehir Belediyesi olduktan bu zamana kadar Nazilli ilçesine 208 milyon liralık yatırım yaptık. Bu rakam güncel değerlemelerle dört katı bir değere çıkar. Orada 30 yıldır Nazillililerin bir hayali vardı. Nazilli’nin istasyon meydanında trafik çok karmaşık olur. Özelikle perşembe günleri çok ciddi bir trafik sorunu yaşanırdı. O meydana alta otopark ve üstüne de meydan düzenlemesi yapılması istenirdi. Allah kısmet etti bize nasip oldu bunu yapmak. Geçen yıl burayı bitirip açtık. Nazillilerin 30 yıllık hayalini gerçekleştirmek bana nasip oldu. Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın’ın tüm sınırlarına yetişiyor. Adil bir yönetim tarzı ile çalışıyoruz. Nazilli’nin de hem altyapı hem de üst yapısında sıkıntılar vardı. Özelikle Nazilli’nin köylerini ilçeye bağlayan tüm yolları asfaltladık. Tam 180 kilometreye yakın asfalt çalışması yaptık. Nazilli’ye toplam 376 kilometre yol çalışması, 332 kilometre altyapı çalışması, 103 tane içme suyu sondaj kuyusu, 10 adet içme suyu paket arıtma, 1 adet Atık Su Paket Arıtma Tesisi yapmışız. Yine ASKİ’ye halkımıza daha iyi hizmet vermesi için bir bina açtık, Yine halk Ege Et Kooperatifi açtık. Yine çocuk gelişim merkezi açtık. Ancak özellikle yıllardır yapılmayan alt yapı sorununa el attık çok hızlı bir şekilde de yapıyoruz” diye konuştu.

NEDEN 'HAKKIMI HELAL ETMİYORUM' DEDİ?

Başkan Çerçioğlu, İYİ Partili Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın AK Parti’ye geçişiyle ilgili “hakkımı helal etmiyorum” demişti. Çerçioğlu durumun kendisi için sürpriz olduğunu belirtirken niye ağır konuştuğunu da anlattı.

Çerçioğlu şunları söyledi:

“Meclis toplantısında hakkımı helal etmeyeceğimi zaten ifade ettim. Etmem için ne olması gerekiyor ki? Ben yerel seçimlerde bir Nazillili olarak, doğma büyüme oranın insanı olarak millet ittifakının adayı belirlendikten sonra orada çok çalışıp çok emek verdim. Gece, gündüz sürekli Nazilli, Nazilli’nin Beldeleri, mahalleri ve köylerinde çalıştım. Başkana kefil oldum. Başkan için oy istedim ve bunun sonucunda böyle bir şeyle karışmamamız tabi ki bizi üzdü.

Geçişinin olduğu hafta başından önce Cuma günü Nazilli’de Cumhuriyet Halk Partisi’nin yemeği vardı. Yemeğe gelmişti. Yan yana oturduk konuştuk muhabbet ettik. Ve pazartesi günü geçti.  Evet, ben Nazilli’nin bir evladı olarak hakkımı helal etmiyorum. Ben hala daha söylüyorum hakkımı helal etmediğimi. Kendisi seçimlerden sonra defalarca da ifade etti ‘sizin çok büyük bir desteğiniz oldu biz seçimi sizin desteğiniz ile kazandık’ diye çokça söyledi. Benim çok emeğim var orada. Çok çalışmam var. Ben insanlara kefil olarak oy istedim bir Nazillili olarak ona destek oldum. Başka bir ilçenin belediye başkanı geçse de etkilenirdim.  Çünkü Aydın’ın 17 ilçesinde emeğim, çalışmam alın terim var. 2019 yerel seçimlerinden sonra ben Nazilli’ye çok emek verdim. Çok çalıştım projelerle çalıştık. Gücümüz dâhilinde başkanımızın bize söylediğini ikiletmedik. Ne istediyse hizmet olarak yaptık. Gecede gündüz de çalıştık.

Geçiş sonrasında kendisiyle hiç karşılaşmadık. Ne diyebilirim ki artık hiçbir şey demeyeceğim. Ne demem gerekir ki… Ben söyleyeceğimi mecliste söyledim. Bunun ne önü ne gerisi nede arkası var. Bundan sonraki süreç kendisinin bileceği şey. Ben bir Nazillili olarak çok çalıştım ve hala çalış maya da devam edeceğim. Nazilli benim seçim bölgem Nazilli’de yaşayan vatandaşlarımızın ne suçu var ki hizmeti keseceğiz. Hatta belki hizmetimizi de daha çok arttıracağız.

Geçişiyle ilgili hiçbir arka plan bilmiyorum. Onu varsa Cumhur ittifakına geçen belediye başkanına soracaksınız. Yargılamalar ve davalarla ilgili iddiaları bilemem. Benim gözümle görmediğim kulağımla kendisinden duymadığım bir noktada konuşmam yanlış olur. Ben o kısımlarını bilmiyorum. Bakın siyasetçiler hakkında her şeyi konuşurlar benimle ilgili de konuşurlar. Dolayısıyla yargı sonuçlanmadan masumiyet karinesi diye bir şey vardır. Benim onu bu konuda suçlama gibi bu söylemlerde bulunmam yanlış olur. Çünkü ben ne davasını gördüm nede bu konu ile ilgili bir konuda bilgim oldu. Zaten elimde bilgi olmadan konuşmam doğru olmaz. Bana belediye başkanının geçişi sürpriz oldu. Sadece bunu söyleyebilirim.